1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Fehmi Ülgener 'Çarter Sözleşmeleri' kitabını tanıttı
Fehmi Ülgener 'Çarter Sözleşmeleri' kitabını tanıttı

Fehmi Ülgener 'Çarter Sözleşmeleri' kitabını tanıttı

Prof. Dr. Fehmi Ülgener, 20 Ekim Perşembe günü İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Fındıklı’daki merkezinde ‘Çarter Sözleşmeleri 2’ adlı yeni kitabını sektör temsilcilerine tanıttı.

A+A-

Prof. Dr. Fehmi Ülgener’in, ilki 14 Temmuz 1998 tarihinde yayımlanan ‘Çarter Sözleşmeleri’ kitabının ikinci cildi yayımlandı. DTO’nun Fındıklı’daki merkezinde kitabı sektör temsilcilerine tanıtan Ülgener, yeni çalışmasının ‘Zaman Çarteri Sözleşmeleri’ ile ilgili olduğunu belirtti. Kitabın doğrudan doğruya zaman çarteri ile ilgili teknik ve hukuki hususları içerdiğini kaydeden Ülgener, denizciliğin sıkıntıda olduğu, piyasaların zorda olduğu bu dönemde zaman çarteri hususunda yanlış yapılmamasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Kitabın yazılması sırasında ağırlıklı olarak New York Produce Exchange (NYPE) 46 ve 93 çarterpartilerinin göz önüne alındığını kaydeden Ülgener, bunun yanı sıra kitabın sonundaki ayrı bir bölümün, Bimco önderliğinde yapılan çalışmaların sonucunda hazırlanan ve piyasaya sunulan NYPE 2015 çarterpartisine ayrıldığını belirtti. Ülgener, özellikleri gereği Baltime, Ropaxtime, Shelltime ve Bptime gibi çarterpartileri de gözden ırak tutmamaya çalıştığını söyledi. “Bilindiği gibi deniz hukuku alanında ağırlıklı olarak geçerli olan İngiliz hukukudur. Bundan dolayı kitabın hazırlanmasında ve yazılmasında İngiliz hukuku birinci planda tutulmuştur” diyen Ülgener, “İngiliz hukuku içtihatlara dayanan bir hukuk sistemi olduğundan dolayı, kitabımızda sıklıkla uygulamaya yön veren İngiliz mahkeme kararları da izah edilmeye çalışılmıştır” ifadelerini kullandı.

Desteklerinden dolayı Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’na, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Ülgener, kitabın Türk denizciliğine ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diledi.

charter.jpg

Bu haber toplam 9190 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.