1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Fethi Paşa Korusu'nda endişe yaratan gelişme
Fethi Paşa Korusu'nda endişe yaratan gelişme

Fethi Paşa Korusu'nda endişe yaratan gelişme

Üsküdar'da bulunan tarihi Fethi Paşa Korosu'ndaki ağaç sayısının gün geçtikçe azalması endişe yarattı. Konu ile ilgili park sorumlularıyla görüşen çevre gönüllüleri, "Kesmiyoruz, budama yapıyoruz!" yanıtını aldıklarını söyledi.

A+A-

İstanbul'da sayıları giderek azalan yeşil alanlardan biri olan Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu'nda bölgede yaşayanları endişelendiren ve soru işareti yaratan bazı gelişmeler yaşanıyor. 2013 yılında TMSF tarafından Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz'e satılan koruda bir süredir iş makineleri çalışıyor. 81 dönümlük bir alana yayılan korunun bazı kesimlerinde ağaçlar tamamen kesilmiş durumda. Bölgedeki bazı çevre gönüllüleri park sorumlularıyla konuşarak ağaçların neden kesildiğini sorduklarını ve "Kesmiyoruz, budama yapıyoruz!" yanıtını aldıklarını söylüyor. Ağaçların kesilmesi nedeniyle bir zamanlar korudan görünmeyen Paşalimanı Caddesi, yeşilliğin seyrekleşmesi nedeniyle artık kolayca görülebilecek hale geldi.

Villalar yapılacak iddiaları sürüyor

3 bin ağaçlı Fethi Paşa Korusu'nun içinde, geçen yıl "kaza sonucu yandığı" açıklanan Hüseyin Avni Paşa Köşkü de yer alıyor. Hürriyet Gazetesi, Türk edebiyatının ustalarından Halide Edip Adıvar'ın bir dönem yaşadığı köşkün, 2002 yılında 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından "Yıkılmadan korunması gereken 1. sınıf kültür varlığı" olarak tescillendiğini yazmıştı. Köşkün yerine 10 adet villa yapılacağı iddialarıyla ilgili olarak Cengiz İnşaat, "Hüseyin Avni Paşa Köşkü mevzuat kapsamında alınan izinlerle aslına uygun olarak restore edilecektir. Koruya 10 villa yapılacağı iddiaları hayal ürünüdür" diyor. Ancak villa iddiaları sürüyor ve ağaçların sayısının azalması tarihi korunun geleceği ile ilgili soru işaretleri yaratıyor.

fethipasal.jpg

Bu haber toplam 3610 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.