1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. FETÖ operasyonları sonrası TSK'ya 30 bin personel alınacak
FETÖ operasyonları sonrası TSK'ya 30 bin personel alınacak

FETÖ operasyonları sonrası TSK'ya 30 bin personel alınacak

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Türkiye genelinde başlatılan operasyonlar sonrası Türk Silahlı Kuvvetlerine 30bin personel alınacak.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı'nca, TSK'nın personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.

30 bin 159 personel alınacak

Kara ve Deniz Harp Okulları'nın 1, 2 ve 3. sınıflarına üniversitelerin uygun bölümlerinden, Astsubay Meslek Yüksekokulları'nın 1'inci sınıflarına yüksekokulların uygun bölümlerinden öğrenci alınması öngörülüyor.

TSK'nın personel ihtiyacını karşılamak için 1322 subay, 3 bin 547 astsubay, 7 bin 159 uzman erbaş ve 11 bin 907 sözleşmeli erbaş/er alınması hedefleniyor. Ayrıca harp okullarına 3 bin 491 ve meslek yüksekokullarına 1811 öğrenci alımı yapılması planlanıyor. 411 astsubayın subaylığa, 511 uzman erbaşın astsubaylığa geçişi olmak üzere, bu yıl içinde 30 bin 159 personelin temini değerlendiriliyor.

Özel Kuvvetlere ilgi beklenenden fazla

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın personel ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Bakanlığı'nca başlatılan muvazzaf subay ve astsubay alım süreci de devam ediyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ilk defa Bakanlık tarafından personel alımı yapılırken, Komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini de ilk olma özelliği taşıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2113 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.