1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Film Gibi Operasyon
Film Gibi Operasyon

Film Gibi Operasyon

Fethiye ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 80 kaçak göçmen yakalandı.

A+A-

Fethiye ilçesinde, içerisinde bir hamile bayan ve sekiz çocuğun da bulunduğu 86 mülteciyi taşıyan gemi, iki saat süren kovalamaca sonucu Türk kara sularından çıkmak üzereyken yakalandı.

Daha önce yürütülen planlı bir operasyon kapsamında kaçak göçmenleri taşıdığı tespit edilen bir gemi, bu sabah saat 07.00 sıralarında Fethiye'nin Katrancı Koyu açıklarında takibe alındı. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TC-SG82, TC-SG3 ve TC-SG8 isimli 3 hücum bot tarafından takibe alınan gemi, dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Yaklaşık iki saat boyunca kaçmaya çalışan gemiyi durdurmak için büyük bir mücadele veren güvenlik güçleri, saat 09.00 sıralarında gemiye çıkmayı başlardı.

 Üç sahil güvenlik botu eşliğinde Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen mülteciler, güvenlik koridoru içerisinde karaya çıkarıldı. Gemide 13'ü kadın 18'i de erkek olmak üzere 31'inin Afganistan; 4'ü erkek ve 4'ü kadın olmak üzere 8'inin İranlı; 21 Türk erkek, 2'si kadın ve 19'u da erkek olmak üzere 21'i Filistin; 2 Iraklı erkek, 2 Burmalı erkek ve 1 Pakistanlı erkek olmak üzere 86 mülteci bulunduğu tespit edildi.

Gemide bulunan mültecilerin 8'inin çocuk olduğu ifade edilirken; 1 bayanın da hamile olduğu öğrenildi. Açlık, susuzluk ve soğuktan bitkin halde oldukları görülen mülteciler, sahil güvenlik ekipleri tarafından bulundukları tekneden indirildi.

Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ihtiyaçları giderilen kaçak göçmenler arasında bulunan hamile bayan ile soğuktan etkilenerek fenalaşan bir diğer bayan ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ilk işlemlerinin ardından aralarında çocuk ve bayanlarında bulunduğu mülteciler jandarma araçlarına bindirilerek İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. İki saat boyunca güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışan geminin kaptanı ve üç personeli de gözaltına alındı.

 

 

 

İnternethaber

Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.