1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Firari Tuğamiral İrfan Arabacı İzmir'de yakalandı
Firari Tuğamiral İrfan Arabacı İzmir'de yakalandı

Firari Tuğamiral İrfan Arabacı İzmir'de yakalandı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Tuğamiral İrfan Arabacı, İzmir'de yakalandı.

A+A-

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Tuğamiral İrfan Arabacı, İzmir'de yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, firari şüphelilerden Tuğamiral Arabacı'yı, Buca ilçesinde saklandığı evde gözaltına aldı.

İrfan Arabacı'nın tanınmamak için bıraktığı uzun sakalları dikkati çekti. Arabacı, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Arabacı’nın ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyesi olduğu ileri sürülen 9 general ve amiralden birisi olduğu iddia edildi.

Dökümanlara el konuldu

Arabacı darbe gecesi yetki alanında olmamasına rağmen Deniz Kuvvetleri haraket merkezine gelerek gemilerin denize açılması emrini veren olarak biliniyor.

İzmir Buca ilçesindeki saklandığı bir evde istihbarat ve terörle mücadele şubesi ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Evinde yapılan aramalarda ise bilgisayar ve değişik dökümanlara el konuldu.

Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Daire Başkanı Arabacı'nın darbe yapılıp ordunun yönetime el koyduğu mesajı sonrası Aksaz ve Gölçük'ten bazı gemilerin denize açıldıkları belirlenmişti. Darbenin başarılı olması halinde bu gemilerle boğazları kapatılıp Ege kıyılarına dahil olunmaya çalışılmasının planlandığı öğrenildi. Darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle Tuğamiral İrfan Arabacı, Deniz Kuvvetlerindeki diğer darbeci Amirallerle birlikte kaçmıştı.

Bu haber toplam 4462 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.