1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Foça'da kulaçlar yarıştı
Foça'da kulaçlar yarıştı

Foça'da kulaçlar yarıştı

5. TYF-DTO İzmir Şubesi Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası, Foça'da yapıldı.

A+A-

Türkiye Yüzme Federasyonu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Foça Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 5. TYF-DTO İzmir Şubesi Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası, Foça'da yapıldı. Foça Leon Otel'in önündeki koyda düzenlenen organizasyonda, 134 yüzücü 13-14 yaş kategorisinde 2500 metre ve 5000 metre, master kategorisinde 2500 metre yüzdü. İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin ve engelliler kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Şevval Tekin'in de aralarında olduğu 15 özel sporcu da, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliği ile şampiyonaya katıldı. Özel sporcuların gösterdiği performans,  izleyicilerden büyük alkış aldı. Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, bu yıl da yarışlara katıldı.

15 ayrı kategoride dereceye girenlere ödüllerini İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, Foça Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Mutlutürk, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, Dikili Belediye Meclis Üyesi Murat Durak verdi.

İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, yarışmaya  katılan ve dereceye giren yüzücülere teşekkür ederken, otizm konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni tebrik etti. İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. yılı kapsamında düzenledikleri yarışlara katılanlara teşekkür etti. Ercan, otizme yönelik farkındalık kapsamında yarışlara katılan özel sporcuların, organizasyona büyük değer kattığını ifade etti. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Herodot'un "en güzel gökyüzü ve iklim" olarak nitelediği Foça'nın su sporları konusunda gözde bir yer haline geldiğini söyledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3540 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.