1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazze yardımlarını Leydi Leyla yerine ulaştıracak
Gazze yardımlarını Leydi Leyla yerine ulaştıracak

Gazze yardımlarını Leydi Leyla yerine ulaştıracak

Türkiye'den Gazze'ye gidecek gemi Cuma günü saat 12.00'de Mersin Limanı'ndan hareket edecek. AFAD koordinasyonundaki Lady Leyla gemisi iki günlük yolculuğun ardından Aşdod Limanı'na varacak.

A+A-

Mersin’den Gazze’ye 10 bin tonluk insani yardımı Lady Leyla isimli kuru yük gemisi götürecek. Bugün İskenderun’dan Mersin Limanı’na gelecek olan Lady Leyla, cuma günü Aşdot limanına hareket edecek. Lady Leyla, Ramazan Bayramı’nda Filistinli çocukları sevindirmek için 10 bin oyuncağı da Aşdot’a taşıyacak. 6 yıl sonra Gazze’ye ulaşacak olan yardımın koordinasyonunu Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) üstlenecek.

Yardımların bayram öncesine kadar Gazze'ye ulaştırılması hedefleniyor. İnsani yardım gemisinin içinde Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 5 bin ton un, 2 bin ton pirinç, Türk Kızılayı tarafından da şeker yer almak üzere toplam 10 bin ton gıda kolisi bulunacak. Ayrıca Ramazan Bayramı öncesi çocuklar da unutulmadı. Gazzeli çocuklar için hazırlanan 10 bin oyuncak ile bayram öncesi çocukların yüzü gülecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2754 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.