1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. 'Gemiler İçin Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği' yayınlandı
'Gemiler İçin Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği' yayınlandı

'Gemiler İçin Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği' yayınlandı

Türk bayraklı gemilerin test, sörvey, onay ve belgelendirme hizmetlerini yerine getirmek için Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar için yönetmelik Resmi Gazete ilanıyla yürürlüğe girdi.

A+A-

Vira Haber Merkezi

18 Ocak 2017 tarihli ve 29952 sayılı Resmi Gazete ilanıyla yayınlanan "Gemiler İçin Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği" yürürlüğe girdi.

Ulusal ve uluslararası sularda denizde can ve mal emniyetinin sağlanması ile deniz kirliliğinin önlenmesine yönelik olarak, ulusal mevzuat ve Ülkemizce taraf olunan/kabul edilen sözleşme, karar, kural, kod, sirküler ve diğer metinler gereğince, Türk bayraklı gemilerin yapım, onarım, tadilat ve kullanım aşamalarında tabi olacakları asgari emniyet ve yeterlik gereklerinin gözetim ve denetimi kapsamında, test, sörvey, onay ve belgelendirme hizmetlerini, bu hizmetlerin serbestçe yürütülmesi esasına dayanarak Bakanlık adına yürütecek kuruluşların seçimi, yetkilendirilmeleri, denetlenmeleri ve yetkilerin iptaline ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlayan bu yönetmelik ile kuruluşlara ait detaylandırmalarda resmileşti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün 02.11.2016 tarih ve E.80494 sayılı yazısında "Gemiler için Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği Taslağı"nın bakanlıkça hazırlanmış olduğu belirtilmişti. UDHB tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bugün itibariyle "Gemiler İçin Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği" yürürlüğe girdi.

UDHB tarafından hazırlanan "Gemiler İçin Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği"nin ayrıntıları;

Toplam beş (5) bölüm ve otuzüç (33) maddeden oluşan yönetmelik kapsamında, 3 geçiçi madde de yer aldı. Yönetmeliğin birinci bölümünde "Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar", ikinci bölümde "Talep, Değerlendirme, Protokol ve Genel Esaslar", üçüncü bölümde "Mali Sorumluluk, Denetim ve Belgelendirme İşlemleri", dördüncü bölümde "Bakanlığa Ödenecek Ücretler, Yetkilendirilmiş Kuruluşların Denetimi, Yetkilerin Kısıtlanması veya Askıya Alınması ve Yetkinin İptali" ve son olarak beşinci bölümde "Çeşitli ve Son Hükümler" yer aldı.

Yeni yayınlanan bu yönetmelik ile Madde 31'de belirtilen ve 1/10/2003 tarihli ve 25246 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Bayraklı Gemilerde Bayrak Devleti Adına Hareket Edecek Kuruluşların Seçimi ve Yetkilendirilmesine Dair Yönetmelik'te yürürlülükten kaldırılmış oldu.

Bu haber toplam 2773 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.