1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemiye kumarhane baskını
Gemiye kumarhane baskını

Gemiye kumarhane baskını

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, Yunan adalarına yolcu taşıyan gemiye yapılan baskında, rulet, poker ve black jack kumar makineleri ele geçirildi. Operasyonda, gemi işletme müdürü T.A. ve gemi kaptanı I.K. gözaltına alındı.

A+A-

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza ekipleri ile Çeşme Gümrük Muhafaza ekipleri,  istihbari çalışmada, Yunan adalarına vizesiz yolcu taşıyan bir gemide kumar oynatıldığı bilgisine ulaştı. Takip sonucu ekipler, 600 yolcu kapasiteli ‘Ankara’ adlı Türk gemisine Yunan adalarından turdan dönünce Çeşme Limanı'nda baskın düzenledi. Aramada, kumarhaneye dönüştürülen bir salonda, rulet, poker, black jack gibi 20 kumar makinesi ele geçirdi. Operasyonda, gemi işletme müdürü T.A. ve gemi kaptanı I.K. gözaltına alındı. T.A.'nın sorgusunda, yıllardır kumar işinde olduğunu, gemideki kumar makinelerinin mobilyalarını kendinin tasarlayarak marangoza yaptırdığını, makineleri ise Yunanistan'dan temin ettiğini söylediği ileri sürüldü.

Geminin işletme müdürü T.A. ile kaptanı I.K., ‘Gümrük Kanunu'na muhalefet’ suçlamasıyla Çeşme Adliyesi'ne sevk edildi. 2 şüpheli, savcılıkça sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün, gümrüklerde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, vatandaşların şüphelendikleri ya da şahit oldukları konuları ‘Alo 136 Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık Hattı’na bildirmelerini istedi.

 

 

 

 

 

 

 

Hürriyet

Bu haber toplam 1302 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.