1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. GESTAŞ, tecrübesini yeniliklerle geliştiriyor
GESTAŞ, tecrübesini yeniliklerle geliştiriyor

GESTAŞ, tecrübesini yeniliklerle geliştiriyor

Filosunda ve işletmesi altında 14 arabalı feribot, 1 Ro-Ro yolcu gemisi ve 1 deniz otobüsü olmak üzere toplam 16 adet gemi bulunduran Gestaş Deniz Ulaşım A. Ş., araç ve yolcu taşımacılığındaki tecrübesini yeniliklerle geliştirmeye devam ediyor.

A+A-

Çanakkale Boğazı, adalar ve Güney Marmara hatlarında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım Tur. Tic. A.Ş., Volkan Uslu’nun genel müdürlük görevine gelmesiyle birlikte adeta uçuşa geçti.

Çok sayıda sosyal sorumluluk projesi ve yeniliklere imza atan Gestaş, boğaz turu, deniz uçağının yanı sıra Çanakkale-İstanbul uçak seferlerinin yeniden başlamasına büyük katkı sunarak adeta uçuşa geçti. 

Filosunda ve işletmesi altında 14 arabalı feribot, 1 Ro-Ro yolcu gemisi ve 1 deniz otobüsü olmak üzere toplam 16 adet gemi bulunduran Gestaş Deniz Ulaşım A. Ş., araç ve yolcu taşımacılığındaki tecrübesini yeniliklerle geliştirmeye devam ediyor. Avrupa'dan Asya'ya, Asya'dan Avrupa'ya her iki kıtadan adalara köprü olmak, araç ve yolcu taşımacılığını güvenilir, hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirmeyi misyon edinen Gestaş, sürekli büyüyüp gelişerek hem Çanakkale halkına hizmet vermek, hem Türkiye için çalışmaya devam ediyor.

Vizyonunu ise mutlak müşteri memnuniyetini sağlayarak ve hizmet kalitesini arttırıp Türkiye'de ve dünyada denizcilik sektöründe örnek bir şirket olmak şeklinde belirleyen Gestaş, bu yolda da emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ ARTTI

Özellikle bu yaz dönemini oldukça hareketli geçiren Gestaş  A.Ş.’nin gelişmesi ve yenilikleriyle büyümesinde şüphesiz Genel Müdür Volkan Uslu’nun payı büyük. Görevi devraldıktan sonra gelişeme yönelik projelerini hayata geçiren Uslu, sosyal sorumluluk projeleriyle de Çanakkale’ye ve kent halkına katkı sunmak için büyük çaba harcadı. Ramazan ayında İskele Meydanı başta olmak üzere Çanakkale’nin üç noktasında iftar sofraları kuran şirket, on binlerce kişinin duasını aldı. Yine iskelede 30 gün boyunca gerçekleşen iftar programlarında düzenlenen kültürel ve sosyal aktivitelerle Çanakkale’de Ramazan günleri Gestaş ile renklendi.

Eğitim alanında da gençlere artılar sunan firma, 31 öğrenci Bosna’ya götürdü.  ‘Çanakkale'nin Evlatları Gestaş ile Dünyaya Açılıyor’ projesi ile 15 öğrenci Malezya'da 2 aylık dil kursuna katılarak yabancı dillerini geliştirme imkanına Gestaş sayesinde erişti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) de Gestaş’ın sosyal sorumluluk projelerinden birine geçtiğimiz haftalarda dahil oldu. Terzioğlu Yerleşkesindeki 3 farklı noktada üniversite öğrencilerine çorba ikramı yapılmaya başlandı. Öğrenciler her sabah 08.00-10.00 saatleri arasında Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM), Teknik Bilimler ve İlahiyat Fakültesi önünde Haziran ayına kadar çorba içerek güne başlayacak. 

BOĞAZ TURLARI BEĞENİ TOPLADI

Genel Müdür Volkan Uslu ile Gestaş, Çanakkale’de ilklere de imza attı. Şehitliklere boğaza turu düzenlendi. Aynı deniz otobüsü ile boğaz turları Ramazan ayında iftarda sonrasında ise her gün mehtap turu şeklinde devam etti. Ardından da hafta sonları ise kahvaltı programa dahil edilerek boğaz turunun daha keyifli bir hale gelinmesi sağlandı. Çanakkaleliler büyük ilgi gösterdikleri boğaz turuna defalarca katıldı. Kentte bir ilk olan turlar eşliğinde yaşadıkları şehrin boğazının güzelliklerini görme imkanı buldu. 

ÇOCUKLARI UNUTMADI

Gestaş A.Ş. çocukları sevindirecek yen bir hizmeti de uygulamaya koydu.Gökçeada yolculuğunun daha eğlenceli olması için GESTAŞ A.Ş. tarafından çocuk parkı oluşturuldu. Anne babaları düşünen firma, minik yolcuları için Gökçeada 1 gemisine oyun parkı kurdu. Çanakkale’deki deniz ulaşımında en uzun süren seferlerden birisi olan Kabatepe-Çanakkale hattında çalışan gemideki bu uygulama büyük beğeni topladı. Geminin seferini gerçekleştirdiği esnada çocuklar oyun parkının keyfini doyasıya çıkardı. 

TEKNOPARKA ORTAK OLDU

Uslu döneminde, yeni bir bakış açısı ve vizyonla, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet kalitesini daha da arttıran Gestaş, hizmetlerini Çanakkale Boğazı'ndaki araç ve yolcu taşımacılığıyla sınırlandırmadı. Şirket, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesindeki Teknopark'ın, en büyük hissedarı oldu. Genel Müdür Volkan Uslu döneminde atılım yapan Gestaş, yüzde 53.6'lık Teknopark ortaklığıyla birlikte Çanakkale'ye hizmetini farklı bir boyuta taşıdı. Üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürmelerine imkan tanıyan Teknopark, Gestaş'ın ortaklığıyla birlikte yeni dönemde daha verimli bir hale geldi. Gestaş'ın ortaklığıyla birlikte özellikle denizcilik sektöründe üniversitelerle işbirliği ağı kurulacak; denizcilik sektörüne yönelik teknolojik yeni faaliyetlerin Çanakkale'de üretilmesine olanak sağlandı. Bunun yanında Gestaş da akademik çalışmalar, teknolojik buluşların etkisiyle Türkiye'de hızla gelişen denizcilik sektöründe daha iyi yerlerde olma hedefine daha hızlı adımlarla yaklaşma imkanı buldu. 

DENİZDEN SONRA HAVAYOLU ULAŞIMI

Çanakkale için bir diğer ilk ise deniz uçağı seferleri oldu. BURULAŞ Havacılık ve Gestaş işbirliğiyle Çanakkale Havalimanı ile İstanbul Haliç arasında başlayan deniz uçağı seferleri büyük bir eksikliği giderdi. Cessna C208 Tipi 8 yolcu kapasiteli deniz uçağı, 45 dakikalık süren seferleriyle Çanakkale-İstanbul arasındaki bağlantıyı sağladı. Deniz uçağı seferleri da gördüğü ilgiyle kesintiye uğramadan devam etti. 

 İSTANBUL UÇUŞLARINA BÜYÜK KATKI

Gestaş, deniz uçağıyla bağlantı sağladığı İstanbul’a hava ulaşımı anlamında büyük bir katkı daha sundu. Genel Müdür olkan Uslu’nun girişimleriyle yapılan görüşmeler neticesinde Onur Air, Çanakkale-İstanbul arasında uçak seferlerine başlama kararı aldı. 1 Kasım itibariyle Çanakkaleliler İstanbul’a artık 50 dakikada ulaşabilecek. Uslu, uçak bilet fiyatları konusunda da Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun ile görüşmeler yaptı. Çanakkale’den İstanbul’a 84 TL’ye İstanbul’a uçma fırsatını da yarattı. Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu, Çanakkalelilerin hem denizde hem de karada indirimli fiyatlardan yararlanması için GESCARD uygulamasına devreye soktu. Bu kampanya ile hem boğaz geçişlerinde hem de İstanbul uçuşlarında yolcuların biletleri daha ucuz almasını sağlayan Uslu’nun yeni projeleri merak edilir oldu.   Genel Müdür Uslu, Çanakkale için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, kendilerine her zaman destek olan ve projelerinde katkılar sunan Vali Orhan Tavlı ile AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a teşekkür etti.

Kaynak :Boğaz Gazetesi

Vira Haber

Bu haber toplam 4081 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.