1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Global Liman İşletmeleri'nden anlamlı bir yarış
Global Liman İşletmeleri'nden anlamlı bir yarış

Global Liman İşletmeleri'nden anlamlı bir yarış

Valletta Kruvaziyer Limanı’nın ev sahipliği yaptığı Global Run Valletta, Malta’da iki gün boyunca adeta bir festival rüzgarı estirdi.

A+A-

Global Liman İşletmeleri tarafından düzenlenen Global Run serisinin 2016 yılındaki uluslararası koşusu Global Run Valletta, 29 Ekim’de yapılan hazırlık çalışmaları ve renkli etkinliklerin ardından 30 Ekim’de Malta’da koşuldu. 

Valletta Kruvaziyer Limanı’ndan start alan Global Run Valletta’da 10K ve 5K koşu ve 5K yürüyüş etaplarında 50 ülkeden yaklaşık 1000 kişi ‘iyilik’ için yarıştı. Malta’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin eşlik ettiği bu anlamlı yarışa; Türkiye’den de 70 kişi katıldı. Yarışa, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel ve şirket yetkilileri de katıldı.

“Uluslararası iyilik zincirini, her limanımıza taşıyacağız”

Global olarak uluslararası iyilik zinciri Global Run serisini 3 yıldır sürdürdüklerini vurgulayan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “2014 yılında ilk yarışımızı yaptığımız Bodrum’da bu yıl Global Run Bodrum’un üçüncüsünü düzenledik. Geçtiğimiz yıl Kotor, Karadağ’da Port Of Adria’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz Global Run’a şimdi de Malta’daki Valletta Kruaziyer Limanımızdan start verdik. Sadece ülkesel değil, küresel bir sosyal sorumluluk misyonu ile gerçekleştirdiğimiz bu ‘iyilik’ yarışlarını, tüm limanlarımıza taşımak ve gelenekselleştirmek istiyoruz” dedi. 

global-run-valletta.jpg

İyilik yarışında 80 kişi kürsüye çıktı

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği ve Malta Amatör Atletizm Birliği ile koordineli olarak düzenlenen yarışta, genel klasman kadın ve erkek kategorilerinin yanı sıra 18-29, 30-39, 40-49, 50-59 ile 60 ve üzeri yaş gruplarında dereceye girenler ödüllendirildi. Genel Klansmanda 10K ‘Kadınlar’da Michelle Vella Wood, ‘Erkekler’de ise Charlton Debono birinci oldular. 5K’nın şampiyonları ise ‘Kadınlar’da Josann Attard Pulis, ‘Erkekler’de ise Piotr Mielewczyk oldu.

Yarışı tamamlayanların tümüne madalya verildiği Organizasyonda, genel klasmanda ilk beş, yaş kategorilerinde ise ilk üçe girenlere başta akıllı telefon olmak üzere koşu saatleri ve çeşitli giyilebilir elektronik cihazlardan oluşan toplam 80 ödül verildi. Tüm Global Run yarışlarında olduğu gibi Global Run Valletta’da da Global personeli arasında ipi ilk göğüsleyen kadınlarda Zeynep Öztürk, erkeklerde ise Gökhan Özer “En Hızlı Globalli” oldular.

global-run-valletta-bayanlar.jpg

Kanserli çocuklar için koşuldu

Global Run’ın geleneksel STK desteği, Malta’da da yine ön plana çıktı. Global Run Valletta’nın hedefinde ise ‘kanserle mücadele’ vardı. Global Liman İşletmeleri’nin bünyesindeki Valletta Kruvaziyer Limanı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Global Run Valletta’dan elde edilen gelirlerle, Puttinu Cares Kanser Destek Topluluğu (Puttinu Cares Cancer Support Group) desteklendi.

400 atlet minik Giacomo’yu destekledi

Global Run Valletta’daki ‘18 yaş ve üzeri’ kuralı, kanserle mücadele eden 9 yaşındaki Giacomo Cassar Fenech’i desteklemek üzere koşacaklar için 5K yürüyüşünde istisnai olarak kaldırıldı. Yarışmanın desteklediği Puttinu Cares’in organize ettiği bu aktivitede, her yaştan 500’ün üzerinde katılımcı da giydikleri rengârenk Giacomo tshirtleri ile kanser ile mücadele eden minik çocuğa moral vermek ve bağışta bulunmak için koştular.

Melek ‘Puttinu’ çocukları koruyor

Puttinu Cares Cancer Support Group, 2002 yılında kanserli çocukların ailelerine bütünsel bir yaklaşımla katkıda bulunmak amacıyla kuruldu. Dr. Victor Calvagna ve Mr. Rennie Zerafa tarafından kurulan ve bugüne kadar binlerce kişiye yardım elini uzatan vakıf, aynı zamanda sembolü olan; “Maltalı bir çocuk olan Toninu’yla ilgilenmesi için cennetten gönderilmiş bir melek” olarak kurgulanmış ‘Puttinu’ karakteri ile de minik kanser hastalarına moral veriyor. 

global-run-valletta-erkekler.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3950 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.