1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Global Liman, İtalya'da atağa geçti
Global Liman, İtalya'da atağa geçti

Global Liman, İtalya'da atağa geçti

Global Liman, İtalya'da bulunan Brindisi, Catani ve Ravenna limanlarını işleten şirketlerle, hisse alımı için görüşmelere başladı.

A+A-


Global Yatırım Holding, iştiraki Global Liman'ın Venedik Limanına ilişkin satın alma sürecinin dışında, İtalya'da bulunan Brindisi, Cagliari, Catania ve Ravenna Yolcu Limanlarını işleten şirketlerden hisse alımına ilişkin görüşmelere başladığını açıkladı.

Global Yatırım Holding hisseleri (GLYHO) 1,60 TL fiyatla yüzde 3.23 primli hareket ediyor.

Global Yatırım Holding A.Ş. tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde;

Venedik Limanını işleten Venezia Terminal Passeggeri S.p.A.'nin ("VTP") hisselerinin %53'üne sahip olan APVS S.r.l.'nin ("APVS") hisselerinin %65,98'inin satışına ilişkin ihaleye ("İhale") ilişkin olarak;
10.05.2016 tarihli özel durum açıklamamızda; 

- APVS'in diğer ortağı Venetto Sviluppo ("VS") tarafından, bu işleme yönelik ön alım hakkının kullanıldığını ve bu şekilde sahibi olacağı APVS hisselerinin %48'inin, Şirketimizin bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman"), Costa Crociere S.p.A, MSC Cruises S.A. ve Royal Caribbean Cruises Ltd. ile kurduğu uluslararası bir konsorsiyum ("Konsorsiyum") üyeleri tarafından kurulan Venezia Investimenti S.r.l.'ye ("VI") satışı için bir ön anlaşma imzalandığını,01.07.2016 tarihinde yapılan özel durum açıklamamızda ise;

- VTP hisselerinin %22,18'ine sahip Finpax S.r.l.'nin ("Finpax") sermayesinin %85,85'ini temsil eden hisselerinin Finpax'ın hissedarları tarafından, VI'ya devir işlemlerinin tamamlandığını ve devir sonucunda Global Liman'ın üyesi olduğu Konsorsiyumun, VTP'nin hisselerinin %22,18'ine sahip olan Finpax'ın hakim hissedarı haline geldiğini, bildirmiştik. 
 
10.05.2016 tarihli özel durum açıklamamızla bağlantılı olarak Global Liman, VS'nin APVS hisselerinin satışına ilişkin ön alım sürecini tamamlamasının ardından sahip olduğu APVS hisselerinin 48%'inin, VS tarafından VI'ya devir işlemlerinin tamamlandığını Şirketimize bildirmiştir. 
 
Bu devir sonucunda, Global Liman'ın üyesi olduğu Konsorsiyum, daha önce devraldığı Finpax hisseleri ile beraber, VTP'nin dolaylı şekilde %44,48'ine sahip hale gelmiştir. Konsorsiyumun dört eşit üyesinden Global Liman'ın VTP'deki hisseleri devralma işlemine ilişkin toplam satın alma bedeli 7.665.760,47 Euro'dur. Şirketimizin ve Global Liman'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, VTP'nin Yönetim Kurulu'nda da yer alacaktır.

Ayrıca, APVS'in %51 hissedarı olan VS'nin elindeki hisseleri kısmen ve tamamen (%51'e kadar) VI'ya satma konusunda bir opsiyonu bulunmakta olup bu opsiyon, 15 Mayıs 2017 ve 15 Kasım 2018 tarihleri arasında kullanılabilir hale gelecektir.  VS'nin opsiyonun tamamını kullanması halinde, VI APVS'nin %99 ve dolayısıyla VTP'nin %71,51'ine sahip olacaktır. Söz konusu opsiyonun kullanılmasına ilişkin VS'den herhangi bir bildirim alındığı takdirde, bu durum kamuoyu ile paylaşılacaktır. 
 
Bu opsiyonla ilgili olarak, Konsorsiyumun diğer üyeleri gibi, Global Liman da 4.873.715,52,- Euro tutarında bir Banka Teminat Mektubu vermiştir. 

Venedik Limanına ilişkin satın alma sürecinin dışında, Global Liman İtalya'da bulunan Brindisi, Cagliari, Catania ve Ravenna Yolcu Limanlarını işleten şirketlerden hisse alımına ilişkin görüşmelere başladığını Şirketimize bildirmiştir."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4508 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.