1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Göcek Cup başlıyor
Göcek Cup başlıyor

Göcek Cup başlıyor

American Express Sailing Regatta’nın son etabı Göcek Cup başlıyor

A+A-

Denizdeki en önemli yarış organizasyonlarından biri olan ve 12 yıldır gerçekleştirilen American Express Sailing Regatta’nın American Express Göcek Cup ayağı; Org Sports tarafından, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonu ile 7-8 Eylül’de yarışılacak. Göcek Yat Kulübü desteğiyle Fethiye Körfezi’nde gerçekleştirilecek American Express Göcek Cup’ı kazanan tekne, 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında, yaklaşık 300 teknenin katıldığı ve 3.000 yelkencinin yarıştığı Les Voiles de Saint-Tropez’e katılmaya hak kazanacak.

Garanti Ödeme Sistemleri Pazarlama İletişimi Müdürü Özlem Sunay’ın ev sahipliğinde; ORG Sports tarafından, Türkiye Yelken Federasyonu ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonu ile düzenlenecek American Express Göcek Cup, IRC Sınıfları ve Destek Sınıfı’na açık olup, üç yarış üzerinden koşulacak. Yarışlar, 6 Eylül Cuma günü D-Marin Göcek’te gerçekleşecek olan Skipper toplantısının ardından başlayacak ve Cuma günü toplam iki yarış yapılacak. 7 Eylül Cumartesi günkü yarışlar genelde İz Kayası'ndan başlayacak ve tekneler sosis rotada orsa şamandırasını dönerek yine İz Kayası mevkiinde finish yapacaklar.

Yarışlar; 8 Eylül Pazar günü Göcek Koyu içinde gerçekleşecek ve Göcek Adası’yla İz Kayası arasında koşulacak olan, toplam 10 deniz millik mesafeyle son bulacak. 8 Eylül Pazar akşamı Virgin Radio’nun eşlik edeceği davetin sonundaki ödül töreninde, American Express Göcek Cup’ın şampiyonu ve Saint Tropez’deki yarışlara katılmaya hak kazanacak tekne belli olacak.

Göcek Etabı’ndan önce gerçekleştirilen American Express Turgutreis Cup’ın birincisi
Kia-Acadia 3 teknesi, 26 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında X35 Dünya Şampiyonası Malmö’deki yarışlara katılma şansını elde etmişti.

2.20130802123927.jpg

3.20130802123949.jpg

 

 virahaber.com

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.