1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Göçü tüm dünya izleyecek
Göçü tüm dünya izleyecek

Göçü tüm dünya izleyecek

Van Valiliği, Van Gölü'nde yaşayan tek endemik tür olan inci kefali balığının göçünü tüm dünyaya izlettirmek için Erciş ilçesindeki Deli Çay çevresine kameralar yerleştirdi.

A+A-

Vatandaşlar internet aracılığıyla uçan balık olarak tabir edilen inci kefalinin göçünü 24 saat canlı olarak izleme fırsatı bulacak. Van Valiliği kentin marka değerlerinden olan ve dünyada sadece Alaska'daki somon balıkları gibi engelleri aşarken uçan inci kefali balığını tüm dünyaya tanıtmak için 4 -11 Haziran tarihleri arasında 'İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali' düzenliyor. Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve Doğa Gözcüler Derneği işbirliği ile düzenlenecek festivalde hazırlıklar son aşamaya gelirken, balık göçünün tüm dünyadan izlenmesi için de bölgeye kameralar yerleştirildi.

 

Van Gölü'nün sodalı sularında yaşayan ve yumurtalarını bırakmak için tatlı suya gelen balıklar, yumurtalarını bıraktıktan sonra göle ulaşmak için engelleri uçarak geçmeye çalışıyor. Balık göçünün yoğun olarak yaşandığı Erciş ilçesindeki Deli Çay yataklarına kurulan kameralar sayesinde inci kefali göçü 24 saat boyunca internet ortamında tüm dünyaya izlettirilecek.

 

Virahaber

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.