1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Gönüllü dalgıçlar limanı temizledi
Gönüllü dalgıçlar limanı temizledi

Gönüllü dalgıçlar limanı temizledi

İzmir’in Foça ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri erken başladı.

A+A-

Foça Liman Başkanlığı ve S.S.Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi tarafından gönüllü dalgıçların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte küçük deniz limanında deniz temizliği yapıldı.

Denizclik bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde deniz temizliğine dikkat çekmek amacı ile yapılan su altı temizliği çalışmasında dalgıçların çıkardığı çöpler görenleri hayrete düşürdü.

Deniz dibinden çıkarılan çöpler arasında her zaman olduğu gibi, demir parçaları, naylon poşetler, araba lastikleri, şişeler, brandalar ve kağıtların ağırlıklı olduğu çöplere rastlanırken, bir traktör dolusu çöpün çıkması dikkat çekti.

Foça Liman Başkanı Cihan Duman, çıkan çöplerin teknelerden olmadığını, karasal kaynaklı olduğunu söyledi.

S.S.Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, herkesin çevreye duyarlı olması gerektiğini belirterek; “Hepimiz emanetçiyiz; gelecek nesillere daha temiz dünya bırakmak için özellikle çevre konusunda daha dikkatli olmamız gerekmektedir” dedi. Çetin, bu tür etkinliklerin sadece özel günlerde değil, olabildiğince daha sık yapılmalısı gerektiğini söyledi.

Etkinliğe katılan ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür eden Foça Kaymakamı Kamil Köten ise; "İlçemizin dört bir yanı ter temiz pırıl pırıl, karasal alanlarda hiç bir problemimiz yok. Ancak çok temiz ve berrak bir denize sahip olmamıza rağmen, özellikle şehir merkezini oluşturan küçük deniz sahil kısmında ciddi anlamda deniz kirliliği görülüyor.

Bu konuda her şeyi devletten beklemenin doğru olmayacağına inanıyorum. Çevreye duyarlı olan esnaflarımızın, balıkçılarımızın ve yöre halkımızın birlikte hareket ederek kendi iş yerlerinin, evlerinin, teknelerinin önünde ki deniz dibinde görülen atıkları temizlediği ve temiz kalması içinde kirletenleri uyarıp denizine sahip çıktığı takdirde Foça sahilinin kısa sürede akvaryum gibi olacağına inanıyorum.

Bu konuda sahil boyunda işletmesi olan işletmecilerimize, kendi mekanları önünde ki alanları temizlemesini ve korumasını rica ediyorum. Foça denizi ile özdeşleşmiş bir sahil kasabası buraya dışarıdan gelen misafirlerimiz bir taraftan Foça'nın güzelliklerine aşık olurken, diğer taraftan da, masmavi denizimizin içinde teneke kutuları vs gibi çöpleri gördüklerinde de haklı olarak hayrete düşüyorlar. Dolayısıyla burada Foça halkı ve bizler mahçup oluyoruz" dedi.

 

İnternethaber

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.