1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Granddad lakaplı balık ötanazi ile uyutuldu
Granddad lakaplı balık ötanazi ile uyutuldu

Granddad lakaplı balık ötanazi ile uyutuldu

Seksen yılı aşkın süredir ABD'de de bir akvaryumda yaşayan akciğerli balık "Dede", yaşlılığa bağlı olarak yaşam kalitesindeki düşüş ve organ yetmezliği nedeniyle uyutuldu.

A+A-

Hayvanat bahçesindeki akvaryumda yaşayan en yaşlı balık olma özelliği taşıyan balık dün itlaf edildi. ABD'nin Chicago kentindeki Shedd akvaryumunda yaşayan 'Dede' (Granddad) lakaplı akciğer balığının seksen seneyi aşkın ömrünü söz konusu akvaryumda geçirdiği aktarıldı. Yaklaşık bir buçuk metre uzunluğunda ve on iki kilogram ağırlığındaki balığın, yaşlılığa bağlı olarak yaşam kalitesindeki düşüş ve organ yetmezliği nedeniyle ötanazi ile uyutulduğu belirtildi.

sheddgranddad-.jpg

Granddad'ın 104 milyon ziyaretçisi oldu

Shedd akvaryumu yöneticisi Bridget Coughlin tarafından yapılan açıklamada ‘Dede’nin, 1933-1934 yılında düzenlenen Uluslararası Chicago Fuarı için Avustralya’daki Sydney akvaryumundan getirildiği ve şimdiye kadar 104 milyon kişinin kendisini ziyaret ettiği paylaşıldı.

dede.jpg

Doğal ortamında yüzyıla yakın yaşayabiliyor

Avustralya’da koruma altında bulunan söz konusu balık türü, doğal ortamında yüzyıla yakın yaşayabiliyor. Avustralya’nın Queensland eyaletinde yer alan Mary ve Burnett nehirlerine özgü akciğer balıkları tek bir ilkel akciğere sahip ve havayı soluyan az sayıdaki balık türü arasında bulunuyor.

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 2851 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.