1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Gümbet'te deniz dibi temizliğinde neler çıktı!
Gümbet'te deniz dibi temizliğinde neler çıktı!

Gümbet'te deniz dibi temizliğinde neler çıktı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, belediyenin dalış ekibince "Denize en çok mavi yakışır" sloganı ile Gümbet Mahallesi'nde gerçekleştirilen deniz dibi temizliğine, öğrenciler de kıyı temizliği yaparak destek verdi.

A+A-

İlçe genelinde üçüncü kez yürütülen çalışma kapsamında Gümbet Mahallesi'nde devam edilen deniz dibi temizliğine, farklı okullardan öğrenciler de kıyı temizliği yaparak destekte bulundu.

Bodrum Belediyesi dalış ekibince gerçekleştirilen ve iki saat süren temizlik çalışmasında su altından otomobil lastiği, cam, plastik, demir, su jeti parçası, tava, elektrikli su ısıtıcısı, metrelerce uzunlukta plastik boru, ayakkabı ve bir iş yerinin tabelasının da yer aldığı çeşitli atıklar çıkarıldı. 

gumbet_deniztemizligi_2.jpg

Tekneyle getirilen atıklar karaya çıkarılarak bir süre sergilendi

Dalış ekibinden bir dalgıç, su altındaki çalışmayı kamerayla kaydetti. Bir başka dalgıcın toplamaya çalıştığı atığın yanında bulunan ahtapotun savunma amaçlı mürekkep püskürtmesi de görüntülendi.

Su altından çıkarılan atıkları görünce serzenişte bulunan vatandaşlardan Melek Gürsü, "1935 doğumluyum, görmedim böyle bir şey. Çocukluğumdan beri denize girerim ama yaşlandım diye çekiniyordum. Bunları da gördükten sonra zaten işim bitti." dedi.

Çevre temizliğinin önemi konusunda öğretmenlerinin bilgilendirdiği öğrenciler de çevrenin temiz olması için çöpleri topladıklarını söyledi. Deniz dibi temizliği gelecek hafta başka bir mahallede gerçekleştirilecek.

gumbet_deniztemizligi_3.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2657 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.