1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlhan İşbilen gözaltına alındı
İlhan İşbilen gözaltına alındı

İlhan İşbilen gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Paralel Yapı' iddiasıyla yürüttüğü ana soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 10 ilde operasyon başlatıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, operasyon 'tepe yönetimine yönelik gerçekleştirildiğ

A+A-

'Paralel Yapı' iddiasıyla yürütülen ana soruşturma kapsamı çerçevesinde yapılan operasyonda Oruç Reis Denizcilik Kulübü (ODEK) kurucularından Eski AKP Milletvekili İlhan İşbilen'in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alınırken, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ancak şüphelilerden 43'ünün yurt dışında bulunduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 'Paralel Yapı' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah başlatılan operasyonda, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 65 kişiden 43'ünün yurtdışında bulunduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında, gazeteci Ekrem Dumanlı, iş adamı Akın İpek, halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın da bulunduğu bildirildi.

Eski milletvekili dahil 5 gözaltı

Operasyonda, eski AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen'in de aralarında bulunduğu 3 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İşbilen ve ismi belirtilmeyen 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Şüphelilerden 2'sinin ise Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1178 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.