1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Günlüğü 20 liradan tatil imkânı
Günlüğü 20 liradan tatil imkânı

Günlüğü 20 liradan tatil imkânı

İlk ve orta öğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrencinin, karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesi turizmcileri sevindirdi.

A+A-

Yerli turistlerin en fazla tercih ettiği bölgelerden Muğla'nın turistik ilçeleri Marmaris, Bodrum, Datça ve Fethiye'de, yerli turistlerin cüzdanlarına uygun konaklama imkanları bulabileceğini belirten turizm sektörü temsilcileri, iç pazarda geçen yıla oranla daha fazla hareketlilik beklendiğini kaydetti.       

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, okulların tatil olmasıyla Marmaris ve çevresinde iç turizmde hareketlilik başladığını söyledi.       

Marmaris'teki büyük otellerin yüksek doluluk oranlarına ulaştığını belirten Özbozdağ, ilçenin doğal güzellikleri ve tesis çeşitliliğiyle iç pazar için çok uygun bir tatil merkezi olduğunu kaydetti. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz de Marmaris'teki 4 ve 5 yıldızlı otellerin yüzde 90'ları bulan doluluk oranlarına ulaştığına dikkati çekerek, tatil döneminde iç pazarda hareketlilik beklediklerini ifade etti.       

Marmaris'e tatile gelecek ailelerin büyük otellerden apart otellere kadar bir çok seçeneğinin bulunduğunu kaydeden Açıkgöz, geçen yıllara oranla yerli turist sayısında artış beklendiğini bildirdi.       

Bu arada, Marmaris'teki 4 ve 5 yıldızlı tesislerde ''her şey dahil'' sisteminin uygulandığı, kişi başı konuklama fiyatının 150 ile 200 TL arasında değiştiği öğrenildi. İlçedeki 3 yıldızlı oteller ile apart otellerde ise oda kahvaltı konaklama fiyatı kişi başı 30 ile 80 TL arasında değişiyor.      

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de, okulların kapanmasının ardından Bodrum'a gelen yerli turist sayısında gözle görülür artış olduğunu söyledi.       

Dış ülkelerle yaşanan bazı sorunlara rağmen yabancı turist girişlerinin şu anda iyi gittiğini belirten Gökbel, ''Bodrum yabancı turistin yanı sıra yerli turistlerin de ağırlıklı olarak tercih ettikleri yerlerden. Okulların kapanması sadece Bodrum'da değil, tüm Türkiye'de turizmi hareketlendirecek'' dedi.       

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı (BODER) Halil Özyurt ise Bodrum'da tatil için her kesime uygun fiyatların bulunduğunu ifade ederek, ''İlçemizde günlüğü 20 TL'den 250 TL'ye kadar olan otel ve apart oteller var. Şu anda doluluk oranları gayet iyi. Temmuz ve ağustos ayları büyük ölçüde dolu geçecek. Tatil için Bodrum'u tercih eden yerli turistlere, oteller tarafından çeşitli indirimler de yapılacak. Zaten otellerimizin büyük bölümü okulların kapanmasını bekliyor, hazırlıklarını buna göre yaptı'' diye konuştu.       

Fethiye ve Datça'daki turizmciler ise ilk ve orta öğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrencinin, karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesi ile bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranlarının yüzde 90'lara ulaştığını bildirdiler.

 

Haber7

Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.