1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Mavi turlarda 2 yılda yüzde 200 artış oldu
Mavi turlarda 2 yılda yüzde 200 artış oldu

Mavi turlarda 2 yılda yüzde 200 artış oldu

Son 2 yılda yüzde 200 artış gösteren tekne turları, Marmaris Çamlı Köyü’ndeki tekne sahipleri ile Akyaka’daki Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinin yüzünü güldürdü.

A+A-

Muğla'nın Ula İlçesi’ne bağlı 'sakin kent' ünvanlı Akyaka Beldesi’nde başlayan mavi tur yolculuğuna en çok Rus turistler ilgi gösteriyor. Son 2 yılda yüzde 200 artış gösteren tekne turları, Marmaris Çamlı Köyü’ndeki tekne sahipleri ile Akyaka’daki Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinin yüzünü güldürdü.

Bodrum, Didim, Fethiye, Marmaris ile Kuşadası’ndan tur acenteleriyle Akyaka’ya gelen turistler, Gökova Körfezi’nde tekne turuna çıkarak keyifli zaman geçiriyorlar. Kandilli Koyu’ndan sabah saat 10.00’da başlayan tura katılanlar, Sedir Adası, İncekum, Lacivert Adası ve Sualtı mağarasını geziyor. Koylarda mola veren teknelerden denize atlayanlar, körfezin mavi sularına kendilerini bırakıyorlar.

Günlük kişi başı 25 dolara Gökova tekne turuna çıkan Rus turistlerden Alexandra Paulo, "İyi ki Türkiye’ye gelmişiz. Burası bir cennet. İnsanlar çok sıcakkanlı. Bizlere çok iyi davranıyor. Yolculuk boyunca gösterilen ilgi ve alaka mest etti. Önümüzdeki yıl tekrar geleceğim" dedi.

Akyaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, "6 boyunca devam eden tekne turlarına günlük yaklaşık 700 kişi katılıyor. 5 yıl önce sadece haftada bir iki gün yabancı turistlere tur düzenliyorduk. Şimdi haftanın her günü tur var. Kooperatifimize bağlı 9 tekne her gün tamamen doluyor. Saat 10.00’da başlayan tur 17.00’de sona eriyor. Rus turistler Sedir Adası ve Sualtı Mağarası’na ilgi gösteriyor. Gökova Körfezi mavi yolculuğun önemli noktalarından biri" diye konuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.