1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi başlıyor
1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi başlıyor

1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi başlıyor

Deniz Trafik Operatörleri Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi'nce düzenlenen kongre, 8-9 Aralık'ta üniversitenin Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek

A+A-

Deniz Trafik Operatörleri Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi'nce düzenlenen 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi, 8-9 Aralık'ta Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Dernekten yapılan açıklamada, Türk boğazlarında ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine uygun verdiği hizmetlerle can, mal ve çevre emniyetini artırmaya katkı sağlayan, bunun yanında Türkiye'nin boğazlardaki egemenlik haklarını pekiştiren Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri'nin (TBGTH) 2003'te devreye girdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, 2015'ten itibaren Gemi Trafik Yönetimi Sistemi (GTYS) projesi kapsamında, İzmit, İzmir ve Mersin gemi trafik hizmetlerinin de devreye girmesiyle Türkiye'nin Karadeniz kıyıları haricindeki kıyılarının Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) kapsama alanına alınacağı belirtilerek, bununla hem bölgedeki can, mal ve çevre emniyetinin arttırılmasına katkı sağlanacağı hem de deniz yetki alanlarındaki ülke hakimiyetinin pekişerek güçleneceği vurgulandı.

Dünyadaki ilk örnekleri 20. yüzyılın ikinci yarısında oluşmaya başlayan ve sadece birkaç bölgede kurulan GTH sistemlerinin 21. yüzyılda teknolojide yaşanan büyük gelişimle son derece modern yapıyla dünya geneline yayılmaya başladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Henüz yarım asırlık bir geçmişi olmasına rağmen dünya genelinde teknolojik ve operasyonel açıdan hızla gelişmekte olan GTH sistemleriyle ilgili ülkemizin de bu gelişime ayak uydurması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu hızlı gelişim sürecinde, GTH sistemleriyle ilgili konularda teori ve pratiği bir araya getirilebilen taraflar kendilerine artı değerler katacaktır. Bu açıdan bakıldığında, sektör çalışanlarının tecrübelerinin akademik çalışmalarla pekiştirilmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Bu kapsamda Deniz Trafik Operatörleri Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin organize ettiği ve Türkiye'nin GTH konusunda dünyada son derece saygın bir konuma gelmesine katkı sağlayacak olan 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi, 8-9 Aralık'ta İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İTÜ ve Denizcilik Federasyonu'nun destekleriyle gerçekleştirilecek kongrede bakanlıklar, askeri çevre, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ticari sektör temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri GTH ile ilgili konularda kapsamlı sunumlar yapacak."

33225.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.