1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. 10 milyon dolar geçici teminatla özelleştirilecek
10 milyon dolar geçici teminatla özelleştirilecek

10 milyon dolar geçici teminatla özelleştirilecek

Fenerbahçe Kalamış yat limanı 10 milyon dolar geçici teminatla özelleştirilecek.

A+A-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süreyle ve 10 milyon geçici teminat bedeli ile işletme hakkının verilmesine yönelik ihale yapacağını açıkladı. İhale duyurusu 'Yatırımcıya Davet' başlığı ile  Resmi Gazete'de yer aldı.
 

Konuya ilişkin duyuru Resmi Gazete'de aşağıdaki şekilde yer buldu:

YATIRIMCILARA DAVET

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı bir bütün halinde ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun Hükümleri çerçevesinde 30 (Otuz) yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecektir.


1. İhale, "pazarlık usulü" ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmelerine devam edilen Teklif Sahipleri'nin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecektir.

2. İhaleye gerçek kişiler, tüzel kişiler veya ortak girişim grupları katılabilir. Özel yatırım fonları ise ihaleye içinde en az bir gerçek veya tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak katılabilir.

3. İhaleye katılabilmek için İdare'nin aşağıdaki adresinden temin edilecek Gizlilik Taahhütnamesi'nin imzalanması (gerçek, tüzel kişi veya ortak girişim grubunun üyelerini temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından) ve İhale Dokümanı bedelinin İdare'nin;

- T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara Kamu Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdindeki TR40 0001 0017 4538 7756 6157 38 numaralı veya
- Vakıfbank A.Ş. Merkez Şubesi/ANKARA nezdindeki TR22 0001 5001 5800 7287 5506 67 numaralı veya
- Halkbank A.Ş. Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdindeki TR25 0001 2009 4520 0083 0000 06 numaralı, hesaplarından birine yatırılması, imzalanmış Gizlilik Taahhütnamesi'nin İdare'ye elden teslimi ve İhale Dokümanının İdare'nin aşağıdaki adresinden elden teslim alınması zorunludur.

4. İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı almak için yatırılan bedel hiçbir şekilde iade edilmez.

5. Tekliflerin aşağıda belirtilen adrese son teklif verme tarihi saat 17.00'e kadar elden teslim edilmesi zorunludur.

6. Özelleştirme ihaleleri, 2886 sayılı Kanuna tabi olmayıp, İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbesttir.

7. İşletme hakkının yurt dışındaki yerleşik taraflara devri yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına ve ilgili diğer mevzuata tâbidir. Söz konusu mevzuat Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden temin edilebilir.

8. Özelleştirme işlemleri her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.