1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAHİL GÜVENLİK

  4. 10 Sahil Güvenlik botu ve 1 yat denize indirildi
10 Sahil Güvenlik botu ve 1 yat denize indirildi

10 Sahil Güvenlik botu ve 1 yat denize indirildi

Antalya yat yapım merkezi Serbest Bölgede, bu yılın ilk yarısında toplam 18 milyon dolar değerinde 10 sahil güvenlik botu ile 23 metrelik 1 yat denize indi.

A+A-

Antalya yat yapım merkezi Serbest Bölge'de, bu yılın ilk yarısında toplam 18 milyon dolar değerinde 10 sahil güvenlik botu ile 23 metrelik 1 yat denize indi.

Yat yapım merkezi Antalya Serbest Bölge A.Ş.'de (ASBAŞ), 46'sı üretici olmak üzere toplam 64 yat firması faaliyet gösteriyor. ASBAŞ'ta 2000 yılında faaliyete geçen yat imal sektörü, kısa sürede dünyanın dört bir yanındaki zenginlere özel tasarım ürettiği yatlarla, en iyi merkezlerinden birine dönüştü.

13,5 YILDA 254 YAT

ASBAŞ'ta bu yılın ilk yarısında toplam 18 milyon dolar değerinde 10 sahil güvenlik botu ile 23 metrelik 1 yat denize indirildi. 2013 yılı sonu itibariyle 517 milyon dolar değerinde birçoğu yurtdışında zengin işadamlarına satılan toplam 243 yatın imal edildiği ASBAŞ'ta, bu yılki botlar ve yatla birlikte 535 milyon dolar değerinde 254 yat üretim sayısına ulaşıldı.

SAHİL GÜVENLİK BOTLARI BASRA'YA

Bu yılın Ocak-Haziran ayları arasında denize indirilen 11 tekneden 10'u sahil güvenlik botu olarak Bahreyn ve Katar'a satıldı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan askeri projeler üretmek için yetki belgesine sahip olan Ares Yatçılık tarafından üretilen sahil güvenlik botları, Basra Körfezi'nde güvenlik amaçlı kullanılacak.

MALTA'YA 23 METRELİK YELKENLİ

Bu yılın aynı döneminde sahil güvenlik botlarının yanı sıra bir de Malta'ya 23 metrelik yelkenli satışı gerçekleşti. 3.5 milyon dolar değerindeki ultra lüks yelkenli Maltalı bir işadamına satıldı. ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, büyük boy teknelerin yapım sürelerinin uzun olması nedeniyle 40 metre ve üzeri yapımı devam eden lüks yatların Eylül- Ekim aylarında denize inmeye başlayacaklarını aktardı.

YIL SONU HEDEFİ 40

Genel Müdür Gürses, 0-23, 24-39, 40 metre ve üstü olarak üç kategoride üretilen yatların ortalama uzunluğunun yaklaşık 19 metre olduğunu, bu yıl sonunda denize inecek yat sayısının 40'ı bulacağını söyledi. Dünyaca ünlü tasarımcıların desteği ve kaliteli üretimle Antalya'nın bu sektörde hızla büyüdüğünü belirten Zeki Gürses, bu yıl ASBAŞ'a yeni dört firmanın daha katıldığını açıkladı. Marhiz, Salah, Aquaelecs ve Harman isimli yat üretim firmalarının yatırımıyla istihdama da yaklaşık 100 kişilik bir katkı oluştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.