1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 139 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi
139 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi

139 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 552 bin TL olan 139 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

A+A-

Akaryakıtın Aliağa açıklarında, geminin dengesinin sağlanması amacıyla sadece deniz suyu koyulabilen yere doldurulduğu tespit edildi.

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Panama bayraklı bir akaryakıt tankerinde kaçak akaryakıt bulunduğu bilgisine ulaştı. İstanbul'da yerleşik bir firmaya ait akaryakıt gemisinin, Aliağa Körfezi'nde faaliyet gösteren bir başka firmanın dolum tesislerine yanaşmayı planlaması üzerine ayrıntılı araştırma başlatıldı. İncelemeler neticesinde yeri tespit edilen gemi, gümrük ekipleri tarafından müdahale botu ile takibe alındı. Dolum tesislerine yakın bir bölgede Aliağa açıklarına demirleyen geminin kontrolü tamamlanmasının ardından İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Gemi Arama Ekibi ve Aliağa Sahil Güvenlik ekipleri gemiye çıktı.

Geminin kaptanı, Romanya'nın Midia Limanı'ndan ithal edilmek üzere 3 milyon 933 bin 465 kg. dökme motorin getirdiğini, gemi ve mürettebatında, yurda girmesi yasak ve kaçak hükmünde yolcu ve eşya olmadığını beyan etti. Geminin yük ambarları dışında kalan diğer bölümlerinde kapsamlı arama yapıldı. Denge sağlanması amacıyla sadece deniz suyu koyulan balans tankının kapağını söken ekipler, gizlenmiş halde 139 ton motorin cinsi akaryakıta ulaştı. Kaçak akaryakıta el koyuldu. Ele geçirilen motorinin piyasa değerinin 552 bin TL olduğu belirlendi.

Yapılan soruşturma ile ilgili olarak gemi kaptanı M.Ö. ile N.T. ve V.Ö., G.D.T.A.Ş. unvanlı firmanın genel müdürü E.K., E.Y., N.Ü. ve M.G., A. Petrol ve Ticaret A.Ş. unvanlı firmanın tesis müdürü F.Ş. ile F.A. ve F.G. olmak üzere 10 şüpheli hakkında Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.