1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 14 feribota kirlilik karşıtı sistem takılacak
14 feribota kirlilik karşıtı sistem takılacak

14 feribota kirlilik karşıtı sistem takılacak

Cathelco, İstanbul Deniz Otobüsleri’nden deniz suyu boru hattı kirlilik karşıtı sistemi siparişi aldığını bildirdi.

A+A-

Cathelco, İstanbul Deniz Otobüsleri’nden deniz suyu boru hattı kirlilik karşıtı sistemi siparişi aldığını bildirdi. Şirket aldıkları siparişin bu güne kadar aldıkları en büyük sipariş olduğunu ifade etti.14 feribot için tedarik edilecek olan sistemlerin sekizi 112 araçlık feribotlarda, altı tanesi ise 66 araçlık feribotlarda kullanılacak.

Cathelco’nun Türk Acentası olan Industrial & Marine Supplies’İn yönetim Müdürü Erdal Dinçer açıklamasında, özellikle iç denizlerde çalışan gemiler deniz canlılarından oluşan biyolojik kirliliğe maruz kalmakta olduğunu ifade etti. Midye ve kaya midyesi gibi deniz canlıların gemilerin çeşlitli bölgelerinde büyümesi belli bir zaman sonrasında tıkanmalara neden olmakta ve bu da motor soğutum sistemlerini etkileyerek yakıt kullanımını arttırmakta olduğunu bildirdi. Dinçer: “Her ne kadar bu sistemler son derece küçük olsa da midye ve kaya midyesi larvalarının gemi borularına yerleşmesini ve büyümesini engelliyorlar” dedi.

Her bir feribotta sistemlerin takılmasını kolaylaştırmak için, Cathelco anotları üç süzgeçte naylon kolluklar aracılığı ile takılacak. Çalışması üzerine bakır anotlar bir kontrol paneli aracılığı ile elektrik akımı ile yüklenecek, iyon ile yüklenilen boru hatları midye ve kaya midyelerinin larvalarının tutunup gelişemeyeceği bir ortam yaratacak. Tamamen otomatik olan sistem küçük ve sürekli çalışan gemilerde son derece mühim bir faktör olan mürettebattan çok az bir ilgiye gerek duyuyor.

Deniz suyu boru hatları kirlenme karşıtı sistemleri lideri olan Cathelco, 50 yıllık bir süre içerisinde 30,000’den fazla sistem yerleştirmesi kaydına sahip. Takılan sistemler, VLCC’lerden konteyner gemilerine, kruvaziyer gemilerden, feribotlara, açık deniz tedarik gemilerine ve lüks yatlara kadar geniş bir yelpazeye sahip. Şirket ayrıca dünya çapında 40 donanmanın kirlenme karşıtı sistemlerini tedarik ediyor.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.