1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 2.Dünya Savaşı'nda batırılan Musaşi'nin enkazına ulaşıldı
2.Dünya Savaşı'nda batırılan Musaşi'nin enkazına ulaşıldı

2.Dünya Savaşı'nda batırılan Musaşi'nin enkazına ulaşıldı

2.Dünya Savaşı sırasında ABD tarafından batırılan Japon savaş gemisi Musaşi'nin enkazı, Filipinler'deki Sibuyan Denizi'nde bulundu.

A+A-

Amerikalı milyarder iş adamı Paul Allen, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada özel araştırma ekibinin 70 yıl önce havadan ve karadan düzenlenen saldırılarla batırılan Musaşi'nin enkazını bulduğunu belirtti.

Tarihe, özellikle de II. Dünya Savaşı dönemine özel bir ilgisi olan 62 yaşındaki Allen, Twitter hesabında enkazın fotoğraflarını da paylaştı. Allen, Musaşi'nin enkazını 8 yıldır aradıklarını kaydetti.

Adını Japonya'nın tarihi bir bölgesinden alan Musaşi, 24 Ekim 1944'te ABD kuvvetlerince Filipinler'in Leyte Körfezi'nde vurularak batırılmıştı. Gemiye 20 torpido ve 17 bombanın isabet ettiği belirlenmişti. Saldırıda Musaşi'nin yaklaşık 2 bin kişilik mürettebatının yarısı da yaşamını yitirmişti.

Musaşi ve aynı tersanede üretilen kardeş gemisi Yamato, şimdiye kadar inşa edilen en büyük savaş gemiler arasında yer alıyordu. Yapımına 1938'de başlanan ve iki yılda tamamlanan Musaşi, 260 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeydi.

Microsoft'un kurucularından Allen, yaklaşık 17,5 milyar dolarlık servetiyle Forbes Dergisi'nin Dünyanın En Zenginleri Listesi'nde 51. sırada yer alıyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.