1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 2. el tekneler Haliç Boatshow Fuarı'nda
2. el tekneler Haliç Boatshow Fuarı'nda

2. el tekneler Haliç Boatshow Fuarı'nda

04 Mayıs tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi önünde deniz üzerinde gerçekleşecek.

A+A-

04 Mayıs tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi önünde deniz üzerinde gerçekleşecek. Fuar öncesinde UBM-NTSR Yürütme Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu ve UBM Türkiye Fuarlar Grup Direktörü Esin Göksel, bir basın toplantısı düzenledi.

 

Haliç Boatshow'da, sadece tekne, motor yat, mega yat ve yelkenlileri değil, tekne ekipman ve aksesuarları görücüye çıkacak. Ayrıca fuarda su sporları ve geceli gündüzlü etkinlikler gerçekleşecek.

Haliç Kongre Merkezi'nde Haliç'in üzerine kurulan ve bir milyon doların üzerinde yatırımla hayata geçirilen tekne bağlama sistemi ile tekne sahibi olmak isteyenler, beğendikleri modelleri deniz üstünde test edebilme şansı yakalayacaklar. Fuarda, boyları 3 metre ile 36 metre arasında değişen 180 tekne, motor yat, mega yat, yelkenliler ve ultra lüks tekneler sergilecek. Fuarda sergilenecek otomobil fiyatına sahip olunabilecek kullanışlı ve kompak tekneler ve ikinci el tekneler de dikkat çekiyor.

"EMİNÖNÜ'NE KADAR GİDECEK, GELİŞECEK BİR ORGANİZASYON"

UBM-NTSR Yürütme Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, tekne fuarlarının en büyüklerinin Düseldorf, Cenova, Cannes ve Londra'da yapıldığına dikkat çekerek, "10 yıl içerisinde Haliç'de düzenlenecek olan bir Boatshow, bölgenin de gelişmesiyle beraber, bölgedeki zenginliğin de artmasıyla beraber, demokrasiyle beraber sadece Türkiye'nin değil dünaynın en gözde boatshowlarından  biri olacak. O yüzden biz burayı seçtik ve buraya bir yatırım yaptık" dedi. Tığlıoğlu fuarda 100'ün üzerinde tekne  sergileneceğini belirterek bu sayının 2-3 yıl sonra 300'lere çıkacağına dikakt çekti. Tığlıoğlu,  "Ama göreceksiniz bu fuar zaman içerisinde Haliç'in başına doğru Eminönü'ne kadar gidecek, gelişecek bir organizasyon olacak" dedi.

Tığlıoğlu, Türkiye'nin yatcılık sektöründe Avrupa'yla kıyaslandığında geride olduğunu, Türkiye'de şu anda 35-40 civarında marinanın bulunduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde bu sayı çok daha fazla artacak ve tekne kapasitesi gelişecektir" diye konuştu.

5.500 EURO İLE 5 MİLYON EURO ARASINDA DEĞİŞEN FİYATLAR

Fiyatları 5 bin 500 Euro ile 5 milyon Euro arasında değişen ikinci el ve sıfır tekneler, Haliç Boatshow'a özel indirimli fiyatlarla satılacak. Son zamanlarda hareketlenen ve talep gören ikinci tekne pazarını, lider ve güvenilir broker firmaların katılımıyla tek çatı altında toplayan Haliç Boatshow'u yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuar'da ayrıca, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'nın Avrupa Birliği Projesi MARLISCO kapsamında 12-18 yaş arasındaki gençlerin katıldığı "Çöp Denizde, Kamera Sende!" konulu kısa video yarışmasının ödül töreni yapılacak. Haliç Boatshow'un gişe gelirinin bir kısmı TURMEPA'ya bağışlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.