1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. 2 milyar dolarlık ihracata 'bürokrasi' engeli
2 milyar dolarlık ihracata 'bürokrasi' engeli

2 milyar dolarlık ihracata 'bürokrasi' engeli

Yıllık 2 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan Bursa Serbest Bölgesi’nin ulaşım sorunu devam ediyor. Bürokrasi ve bütçe engeli gerekçe gösterilerek 10 yıldır yenilenemeyen yolun 3 kavşak ile birlikte çift gidiş geliş şeklinde düzenlenmesi isteniyor.

A+A-

Büyük ulaşım projelerinin yatırım ayağında olan Bursa’nın dünyaya açılan kapısı Serbest Bölge’de 10 yıldır yenilenemeyen Bursa - Yalova karayolu güzergahı, belirsizliğini sürdürüyor. 

"BURSA'YA YAKIŞMIYOR"

GEMPORT, Roda, YILFERT ve Borusan olmak üzere 4 büyük limanla ülke ihracatına katkı koyan bölgenin en büyük probleminin ulaşım olduğunu belirten Bursa Serbest Bölge Müdürü Ahmet Kuş, ulaşım sorununu çözmek için ilgili kurumlara defalarca bildiride bulunduklarını anlatarak, “Bursa Serbest Bölgesi Türkiye’deki 18 serbest bölgede ilk 5 içinde yer alıyor. İstihdamda 2. sırada olan büyük bir bölgeyiz. Bursa’nın ihracatı bu limanlardan sağlanıyor. Böyle bir serbest bölgenin giriş yolunun sanayicilere ve limanlar bölgesine yakışmayacak şekilde terk edilmiş olması, revize edilmemesi Bursa’ya yakışmıyor. Bölgemizde 9 bin 300 kişi çalışıyor. Bölgemizi kullanan 104 aktif firmamız var. Yolu ağır vasıta ve TIR’lar başta olmak üzere 5 bin araç gece gündüz kullanıyor. 2 bin metrelik yolun 3 tane kavşak yapılıp çift gidiş geliş şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. Taslak projemiz de hazır” diye konuştu. 

BÜYÜK PROJELER YAPILIYOR

Türkiye ekonomisinin dünyaya açılan önemli kapılarından biri olan Gemlik'te; kara, hava ve demiryolu ulaşımı açısından önemli gelişmeler yaşanıyor. İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi ile Gemlik'ten İstanbul’a ulaşım süresi 45 dakikaya inecek. Deniz uçağı seferleriyle de Gemlik-İstanbul arası 20 dakikaya düştü.  İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte stratejik anlamda gücüne güç katacak ancak önemli bir limanın ulaşım çalışması ise havada kaldı.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.