1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. '25 Haziran Dünya Denizciler Günü' Kutlu Olsun
'25 Haziran Dünya Denizciler Günü' Kutlu Olsun

'25 Haziran Dünya Denizciler Günü' Kutlu Olsun

Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu, her yıl 25 Haziran'da kutlanan "Dünya Denizciler Günü" dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı.

A+A-

Denizcilik Federasyonu'ndan yapılan açıklama aynen şöyle;

"Uluslararası Denizcilik Örgütü olan IMO, çok zor koşullarda çalışarak, toplumların refahını yükselten, dünya ticaretinin çok büyük bir bölümünü gerçekleştiren  deniz insanlarının, bu önemli katkısını hatırlamak ve dünya kamuoyuna sürekli hatırlatmak için, 2010 yılında Filipinler/Manila kentinde yapılan diplomatik konferans gününü, “25 Haziran Dünya Denizciler Günü” olarak ilan etmiştir.

Her yıl ayrı bir konunun gündeme getirilmesine karar verilen bu günde, bu senenin konusu olarak (Carrier at Sea /Denizde Kariyer) konusu seçilmiştir.

Tüm dünya dış ticaretinin % 90’dan fazlası deniz yolu ile yapılmaktadır. Dünyada 70.000 i aşkın ticaret gemisinde çalışan 1,5 milyondan fazla denizci, dünya ekonomisine ve toplumların refahına eşsiz bir katkı sağlamaktadır.. Ülkelerin ham maddelerini, mamül ürünlerini, yakıtlarını, gıdalarını ve hayati birçok ihtiyacını emniyetli, çevreye en az zarar verecek şekilde taşımaktadır. Ancak, denizcilerin bu katkısı, fazla göz önünde olmadığı için, maalesef zaman zaman kamuoyunun dikkatinden kaçmaktadır.

Denizcilik Federasyonu olarak; Ülkemiz Bayrağını çok zor koşullarda tüm dünya denizlerinde dalgalandıran, sevdiklerinden uzakta, doğa ile mücadele ederek dünya ekonomisine ve toplumların refahına katkı sağlayarak ekmek parasını kazanan Türk denizcilerinin, onların vefakâr eş ve ailelerinin, her türlü zorluklara rağmen, Denizde Kariyer yapmaya çalışan tüm meslektaşlarımızın, “25 Haziran Dünya Denizciler Günü”nü kutlar, toplumumuzun refahı ve gelişmesindeki katkıları için kendilerine teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Denizcilik Federasyonu; IMO’nun beyaz listesinde yer alan ülkemizde, “Denizciliği, Türk’ün Büyük Milli Ülküsü” olarak görmekte olup, bu güne kadar yaptığı tüm çalışmalarda olduğu gibi, bundan sonra da uluslararası sözleşmeler doğrultusunda, ulusal mevzuatımızın eksiklerinin tamamlanması için çalışmalarını yürütecektir. Denizcilerimizin daha iyi şartlarda çalışabilmesi ve Türk denizcisinin, Türk denizci eş ve ailelerinin yaşantılarının, hayatlarının görünmeyen yüzlerinin, toplum tarafından daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak için, çalışmalarına hiç ara vermeksizin devam edecektir.

Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu"

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2960 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.