1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. 29 liman için özelleştirme kararı
29 liman için özelleştirme kararı

29 liman için özelleştirme kararı

Brezilya’da 29 liman terminalinin işletmesi ihale ile özelleştirilecek. Böylece ihaleyi kazanan firmaların limanlara yatırım yapması planlanıyor.

A+A-

rezilya’da 29 liman ın işletmesi özelleştirilecek. Brezilya Limanlar Bakanı Edinho Araújo ilk etapta 29 liman terminalinin işletimine yönelik ihale açılacağını açıkladı.

 Ekonomi Bakanlığı'nın 'Ekonomi Blog'unda yer alan habere göre, işletmesinin özelleştirilmesi planlanan 29  liman terminallerinin 20 tanesi ülkenin kuzeyinde yer alan Pará Eyaleti’nde, diğer dokuzu ise Sao Paulo Eyaleti’nin Santos kentinde. Limanlar Bakanlığı hububat, selüloz ve akaryakıt yükleme kapasitesinin artırılması amacıyla yaklaşık 1,27 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağını tahmin ediyor.

Bakanlık ayrıca sözkonusu ihalelerin ikinci etabının 2016 yılının ilk yarısında gerçekleştirileceğini belirtti. İkinci etapta Suape, Aratu, Rio de Janeiro, São Sebastião, Santos, Paranaguá, São Francisco do Sul, Manaus, Santana ve Itaqui limanlarındaki 21 terminalin ihaleye açılması planlanıyor  ve bu kapsamda, 1,94 milyar dolarlık bir yatırımın yapılması öngörülüyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.