1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 34. Marmaris Yacht Charter Show başladı
34. Marmaris Yacht Charter Show başladı

34. Marmaris Yacht Charter Show başladı

Bu yıl 34.'sü düzenlenen Marmaris Yacht Charter Show start aldı. Yat limanında gerçekleştirilen fuarda, değeri 1 milyon ile 6 milyon avro, haftalık kiraları ise 4 bin ile 90 bin avro arasında değişen lüks yatlar görücüye çıktı.

A+A-

Bu yıl 34.'sü düzenlenen Marmaris Yacht Charter Show start aldı. Sponsorluğunu Marmaris Belediyesi ve Ergo Sigorta'nın yaptığı organizasyon, bu yıl 34 yaşını dolduruyor. Acentelere tekneleri ve mürettebatlarını yakından tanıtmak amacıyla başlayan festival, yat turizminde önemli bir görev üstleniyor. Festival, 50 tekne ve yurt içi ve dışından 80'i aşkın yat charter firmasının katılımıyla gerçekleşecek. Festivalde her yıl düzenlenen yemek yarışmasıyla, bu sene de lüks yatların usta şefleri tüm yeteneklerini sergileme imkanı bulacaklar. En lezzetli sunumları gerçekleştiren şefleri ise sürpriz ödüller bekliyor.

'TÜRK YACHT' FESTİVALİN EN RENKLİ KATILIMCISI

Yat turizminin önde gelen firmalarından Türk Yacht, festivale en geniş filoyla katılan işletme olurken, Türk Yacht'ın filosunda bulunan 20 milyon lira değerindeki Ariela isimli lüks motor yat da fuarın en pahalı yatı olarak görücüye çıktı. Lüks motor yat, festivalin ilk gününden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

"SEKTÖR TEMSİLCİLERİ DEVLETTEN İLGİ VE DESTEK BEKLİYOR"

Türk Yacht'ın ortaklarından Tufan Güleş, festivalin geçen yıla oranla daha yüksek katılımla gerçekleştiğini belirtti. Türkiye'de yat turizminin çok önemli olmasına rağmen sektör içinde ilgi görmeyen bir turizm alternatifi konumunda bulunduğuna dikkat çeken Güleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak biz sektör temsilcileri olarak yat turizminin her geçen gün büyüyerek alternatif turizm adına kaliteli bir hizmet anlayışına kavuşmaya başladığını gözlüyoruz. Bunun yanı sıra yatlarımızda alternatif eğlence organizasyonları da ivme kazanmaya başladı. Ülkemizde bilinen klasik turizm alternatiflerine devlet tarafından destek veriliyor. Ancak yat turizm sektörü bu desteği yeterince görmüyor. Bu yüzden sektör temsilcileri devletten ilgi ve destek bekliyor." 

"Fuar, bölgemiz yat turizmine artı değer kazandırıyor"

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Başkanı İskender Akbaş, yaptığı açıklamada, bu sene katılımın oldukça iyi olduğunu söyledi. 

Yurtdışından gelen acentelerin niteliği ve çeşitliliğinin memnuniyet verici düzeyde bulunduğunu dile getiren Akbaş, Türkiye'nin en seçkin yatlarının Marmaris'te toplandığını kaydetti.

Fuar sayesinde tekne sahipleri ile yurtdışından gelen acentelerin bir araya gelmesini amaçladıklarını ifade eden Akbaş, "Acentelerin sattıkları ürünü yakından tanıması ve güven duygusuyla satışta daha aktif rol oynamalarını sağlamak istiyoruz. Fuar, bölgemiz yat turizmine her yıl artı değer kazandırıyor" dedi. 

Çoğunluğu Türkiye'de üretilen gulet ve motor yatları dünyanın dört bir yanından gelen "Yat Charter" acenteleriyle buluşturan etkinliğin ülke turizmine çok ciddi katkı sağladığına işaret eden Akbaş, "Yat kiralama sektörü için sezonun başlangıcını ifade eden bu fuar, Akdeniz’in en eski mürettebatlı yat turizmi tanıtım organizasyonudur" diye konuştu.

Öte yandan, yat festivali 10 Mayıs gecesi düzenlenecek gala yemeğiyle son bulacak.

yat_marmaris2.jpgyat_marmaris3.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

Bu haber toplam 1492 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.