1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "350 Bin Mülteciden 2 Bin 600'ü Akdeniz'de boğuldu"
"350 Bin Mülteciden 2 Bin 600'ü Akdeniz'de boğuldu"

"350 Bin Mülteciden 2 Bin 600'ü Akdeniz'de boğuldu"

Uluslararası Göçmenlik Örgütü, bu yıl 350 bini aşkın sığınmacının Akdeniz’i geçerek Avrupa’ya ulaşmaya çalıştığını açıkladı.

A+A-

Hükümetler arası çalışan kurum, 234 bin kişinin Yunanistan’a, 114 binin İtalya’ya, kalan az sayıda kişinin de İspanya ya da Malta kıyılarına ulaştığını bildirdi. Rakamlara göre yaklaşık 2 bin 600 kişi bu tehlikeli yolculukta hayatını kaybetti. Mültecilerin çoğu insan kaçakçıları tarafından derme çatma teknelere doldurulurken yolda teknelerinin batması sonucu boğuldu.

Avrupa İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez bu denli büyük bir mülteci kriziyle başa çıkmaya çalışıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteci Dairesi sözcüsü Babar Baloch, mülteci kriziyle mücadele konusunda tüm ülkelerin sorumluluk sahibi olduğunu söyledi. Ancak bazı ülkeler krizi kabullenmek yerine mültecileri sınırlarından dışlama ya da kısıtlama yolunu seçmiş durumda.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ana tren garı geçici olarak kapatıldı. Gar dışında bekletilen çoğu Ortadoğu’daki çatışma bölgelerinden kaçan mülteciler, Avusturya ya da Almanya’ya giden trenlere binebilmek için yetkililere yalvardı.

Bu yıl içinde 156 bini aşkın mülteci giriş yaptığı Macaristan, Sırbistan sınırına 4 metre yüksekliğinde bir duvar kuruyor. Savunma Bakanı Csaba Hende, bölgeye 3 bin 500 asker sevk etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Budapeşte’nin Doğu Garı’ndaki tüm yolcular hoparlörlerden yapılan anonslarla tahliye edildi, ardından yüzlerce polis çok sayıda mülteciyi dışarıya çıkardı ve binaya girmelerine engel oldu. Bir gün önce de Viyana trenine binmeye çalışan mülteciler engellenmişti.

Çok sayıda mülteci, gar binasının dışında kamp kurmuş durumda. Bazıları, “Özgürlük, Almanya” diye bağırarak slogan attı.

Avusturyalı yetkililer de Pazartesi Viyana’ya 3 bin 650 mültecinin giriş yaptığını bildirdi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.