1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 4 futbol sahası büyüklüğündeki gemi İstanbul'da
4 futbol sahası büyüklüğündeki gemi İstanbul'da

4 futbol sahası büyüklüğündeki gemi İstanbul'da

Güney Kore’de tersanede inşa edilen ve Çin ile Türkiye arasında sefer yapacak 4 futbol sahası büyüklüğündeki MSC şirketinin gemisi ’MSC London’ ilk seferinde Ambarlı Limanı’na geldi.

A+A-

MSC şirketinin Güney Kore’deki tersanelerde inşa ettirdiği ve Temmuz ayında denize indirilen “MSC London” konteyner gemisi Çin’den aldığı yükünün bir bölümünü Oman’daki Salallah, Lübnan’daki Beyrut, Yunanistan’daki Pire limanlarına boşalttıktan sonra son durağı İstanbul Ambarlı’ya geldi.

GÜNLÜK YAKIT SARFİYATI 230 TON

Gemiye ambar içinde 10 kat, güvertede ise 9 kat konteyner yüklenebiliyor. Tam kapasite ile konteyner yüklendiğinde 40 metre yüksekliğiyle 14 katlı bir binadan daha yüksek konuma geliyor. Günlük yakıt sarfiyatı 230 ton olan geminin üzerinde ana makine, yardımcı ve acil durum jeneratörleri dahil toplam 81 bin 280 kilovatlık güç yer alıyor.

4 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Çin ile Türkiye arasında her seferi 2 ay sürecek olan MSC’nin son jenerasyon gemisi “MSC London”, 399 metre boyuyla Eyfel Kulesi’nden daha uzun, 4 futbol sahası büyüklüğünde, 189 bin ton ağırlığı ile 170 bin otomobile eşdeğer ve 15 bin TIR’ın taşıyabileceği kadar yük taşıyabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.