1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 44. Deniz Kuvvetleri Kupası 2015 bugün İstanbul'da başlıyor
44. Deniz Kuvvetleri Kupası 2015 bugün İstanbul'da başlıyor

44. Deniz Kuvvetleri Kupası 2015 bugün İstanbul'da başlıyor

44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışı, 7-13 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'dan başlayacak ve Bodrum'a kadar iki etap halinde düzenlenecek.

A+A-

44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışı bugün başlıyor. 13 Ağustos'a kadar devam edecek yarış İstanbul'dan başlayarak Bodrum'a kadar iki etap halinde düzenlenecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Fenerbahçe Askeri Gazinosu  ve D/G Meseha İstasyon Komutanlığında düzenlenen toplantıda, Binbaşı Kani Vardar tarafından yarışmacılara,  uygulanacak kurallara ve hava durumuna ilişkin bilgi verildi.

Vardar, Japonya seferi sırasında yaşanan faciada yaşamını yitiren bahriyeliler anısına "Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışı" verilen yarışların 7 Ağustos'ta Beylerbeyi'ndeki Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı önünden 12.50'de başlayacağını belirtti.

Yarışların ilk etabına "Kısmet" adlı teknesiyle dünyayı dolaşan ilk amatör Türk denizcisi Sadun Boro, ikinci etabına ise yarışların ana sponsoru Denizbank'ın adının verildiğini ifade eden Vardar, birinci etabın ödül töreninin Bozcada'da 9 Ağustos'ta, ikinci etabın ödül töreninin ise 13 Ağustos'ta Bodrum Milte Marina'da yapılacağını aktardı.

Binbaşı Vardar, yarışlara 6'sı Deniz Harp Okulu'na ait olmak üzere 39 teknenin katılacağını söyledi.

Deniz Kuvvetleri Kupası'nın her iki etabını "en iyi zaman" derecesiyle tamamlayan ekibin, "Tuğamiral Cem Aziz Çakmak Cesaret Kupası"nı almaya hak kazanacağını belirten Vardar, ayrıca yarışta tutum ve davranışlarıyla öne çıkan ekibin (fair play) ise "Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp Onur Kupası"nı alacağını kaydetti.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.