1. HABERLER

  2. DZKK

  3. 44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Yat Yarışları sona erdi
44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Yat Yarışları sona erdi

44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Yat Yarışları sona erdi

44. Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Yat Yarışları, Bodrum'da düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

A+A-

İki etaptan oluşan Deniz Kuvvetleri Kupası, 165 millik Sadun Boro etabı ile 240 millik Deniz Bank etabı arasında yapıldı. 39 teknenin mücadele ettiği yarışların ardından dereceye giren yarışmacılara Bodrum Milta Marina'da düzenlenen törenle ödülleri verildi. 

Törene, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve çok sayıda Deniz Harp Okulu öğrencisi katıldı. 

Tören öncesinde Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu konser verdi. Konser öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Deniz Harp Okulu Öğretmen Binbaşı Kani Vardar, Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Açıkdeniz Yat Yarışı'nın 7 Ağustos'ta İstanbul'dan start alarak önce Bozcaada, daha sonra da Bodrum etabıyla tamamlandığını söyledi. 

Yarışların zorlu havada yapıldığını belirten Vardar, "Çok zorlu bir havada Bozcaada etabı, Sadun Boro etabı tamamlandı. Tekneler biraz doğayla biraz da yarışçılarla mücadele ederek yarıştılar. Bütün tekneler Bodrum'a intikal etti" diye konuştu.

Yarışa 39 teknenin katıldığını ifade eden Vardar, "Onur, cesaret ödülleri ve fair-play ödülleri de veriyoruz. Katılım oldukça iyiydi ve güzel bir yarış olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 

Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencisi Müberra Sarı, ilk defa yarışa katıldığını belirterek, güzel ve zorlu bir yarışı tamamlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Yarışa bayan ekibi olarak katıldıklarını ifade eden Sarı, "Yarışın Bozcaada kısmına kadar hava oldukça kuvvetliydi. Yaklaşık 40 knota kadar esen hava bizi oldukça zorladı. Yarıştığımız tekne de bizim için ağır bir tekneydi" dedi.   

Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencisi Mehmet Beraz Erka da iki etaptan oluşan yarışın oldukça zorlu ve eğlenceli bir geçtiğini, 240 millik etabı 1,5 günde tamamladıklarını anlattı. 

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Serhat Belli ise yıldır aralıksız geleneksel hale gelen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Güney Yarışı'nın bir kez daha gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını söyledi. Belli, Japonya seferinden dönerken batan Ertuğrul Fırkateyni ile Türk denizci merhum Sadun Boro anısına yapılmasının yarışa ayrı bir önem ve heyecan kattığını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara plaket verildi. Tören sırasında davetliler arasında bulunan bazı şehit yakınları duygulu anlar yaşadı. 

virahaber.com

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.