1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. 5 bin kişiye ekmek kapısı olacak tesiste sorumluluk üstlenilmiyor
5 bin kişiye ekmek kapısı olacak tesiste sorumluluk üstlenilmiyor

5 bin kişiye ekmek kapısı olacak tesiste sorumluluk üstlenilmiyor

Yapımı yılan hikayesine dönen, 85 fabrikanın kurulacağı, ilk etapta 5 bin kişiye iş imkanı sunacak Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için devlet kurumlarının sorumluluktan kaçması hem bölge hem sanayimiz için büyük bir kayıp olarak yorumlanıyor

A+A-

Yerli gemi yan sanayisini ayağa kaldıracak sanayi bölgesi projesinde sona yaklaştığı düşünülürken Yalova Valiliği’nin kamulaştırma yapacak bilgi ve teknik deneyime sahip personelin bulunmadığı gerekçesiyle kamulaştırmayı durdurması her şeyi başa sardı.

Dönemin başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve aynı zamanda UDH Bakanı Lütfi Elvan’ın da yakından ilgilendiği yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki proje, Türkiye’de organize sanayi bölgesi olmayan tek ilimiz olan Yalova halkı tarafından da merakla bekleniyor.

LÜTFİ ELVAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ DEMİŞTİ

Lütfi Elvan’ın Tuzla’da denizcilik sektöründen STK’larla biraraya geldiği toplantıda GESAD Başkanı Ziya Gökalp’in sorusu üzerine, Lütfi Elvan konuyla ilgileneceğini söylemişti.

Yalova’nın en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm olarak, 87 orta ölçekli işletmede, 5000 kişiyi istihdam edecek olan Yalova Gemi İhtisas OSB Projesi’ni sekteye uğraması kimin yararına olduğuysa merak konusu. Projenin sağlayacağı istihdamın yanında devletin kasasına da her yıl 73 milyon lira girmesini  sağlayacak.

Konu önce, İl Özel İdare’sinin önüne gitmiş, İl Özel İdaresi’nin bu görevi Yalova İl Genel Meclisi’nde görüşmeye açmasının ardından,  İl Genel Meclisi’nden çıkan, gündemden düşürme kararını İl Özel İdaresi’nin gerekçe göstererek, Yalova Valiliği’ne geri iade etmişti.  Valilikse kamulaştırma yapacak personeli olmadığı gerekçesiyle bu dev projeyi askıya aldı.

Daha önce Ankara Üniversitesi tarafından yapılan değer tespit çalışması sonucu ise metrekare fiyatının 18.68TL olduğu söylenmişti.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.