1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. 5 Türk vatandaşına henüz ulaşılamadı
5 Türk vatandaşına henüz ulaşılamadı

5 Türk vatandaşına henüz ulaşılamadı

Adriyatik Denizi kıyılarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen iki ayrı deniz kazasında kaybolan 5 Türk vatandaşına henüz ulaşılamazken, İtalyan sahil güvenlik birimlerinin arama faaliyetleri devam ediyor.

A+A-

Adriyatik denizinde İtalya'nın Ravenna kenti açıklarında Belize bandıralı bir geminin çarpması sonucu batan Türk kargo gemisi Gökbel'in mürettebatından kaybolan Melih Erek, Yiğit Küçükbıyık, Zeynel Üstün ve Bayram Arslan'ı arama faaliyetleri hava ve deniz koşulları izin verdikçe sürüyor.

 

Kayıpları arama faaliyetlerinin kazanın meydana geldiği ilk günlerdeki kadar yoğun olmadığı, İtalyan makamlarınca çalışmaların enkaz bölgesine yoğunlaştırıldığı, bu kapsamda da son olarak batan geminin enkazında deniz koşullarının da izin vermesiyle dalgıçlar tarafından arama faaliyetinin icra edildiği öğrenildi.

 

Kayıplar konusunda, Ravenna liman idaresi başta olmak üzere çevredeki diğer yetkili makamların da müteyakkız olduğu aktarıldı.

 

Norman Atlantic

 

Adriyatik denizinde yine 28 Aralık 2014'te yaşanan bir diğer deniz kazasında ise Yunanistan'dan İtalya'ya gitmekte olan Norman Atlantic feribotunun iç kısımlarında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıkmış, olayda ilk belirlemelere göre; aralarında Türk vatandaşı Havise Savaş'ın da olduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Olay sırasında gemiyi terk ederek bir filikaya bindiği belirtilen Havise Savaş'ın nişanlısı Dr. Hakan Akkaya'ya halen ulaşılabilmiş değil.

 

Akkaya gibi İtalyan makamlarınca kayıp olduğu belirtilen 15 kişi için bölgede arama çalışmaların ilk günkü kadar yoğun olmasa da yine hava ve deniz şartlarınca elverdiğince sürdürüldüğü öğrenildi.

 

Hakan Akkaya'nın durumuyla ilgili Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin İtalyan makamları nezdinde yakın takipte olduğu, bununla birlikte her türlü ihtimale karşın Arnavut makamlarının konuya dikkatle yaklaşması için Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği'ni de bilgilendirdiği belirtildi.

 

Bu arada, dün otopsisi yapılan Havise Savaş'ın naaşının Türkiye'ye iade işleminin, diğer naaşların otopsisi tamamlandıktan sonra başlayacağı, bunun gelecek haftayı bulabileceği kaydedildi.

 

Öte yandan, Brindisi Limanı'na yanaştırılan geminin iç kısımdaki yangın geçen hafta sonu söndürülürken, itfaiye ekiplerinin geminin iç kısımlarında soğutma, yeniden yangın çıkma riskini önleme ve gemi içinde arama faaliyeti yapılmasını sağlamaya yönelik çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Gemi içindeki sıcaklık ve zehirli dumandan ötürü itfaiye erlerinin çalışmalarını, vardiyalı sürdürdüğü ifade edildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.