1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 600'den fazla marka İstanbul'a geliyor
600'den fazla marka İstanbul'a geliyor

600'den fazla marka İstanbul'a geliyor

Bugüne kadar 2 milyar dolarlık iş hacmi yaratan Uluslararası Istanbul Boat Show, 6 Ekim'de başlıyor. 200'ü aşkın firmanın 600'den fazla marka ile katıldığı fuarda 250 milyon euro değerinde 250'ye yakın tekne sergilenecek.

A+A-

Türkiye'nin denizde düzenlenen ilk ve tek yat fuarı Uluslararası Istanbul Boat Show için geri sayım başladı. 6 Ekim-11 Ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port yapılacak fuar bu yıl 35. yılını kutluyor. UBM EMEA Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, "35. yaşımıza yakışır bir fuara imza atacağız. Katılımcılarımızı ve ziyaretçilerimizi mutlu edecek çok geniş kapsamlı etkinlikler ve aktiviteler düzenleyeceğiz" dedi. 

20'den fazla ülkeden katılım bekleniyor 

Bu yıl 200'ü aşkın katılımcı ve 600'den fazla marka ağırlamayı hedefl ediklerini belirten Haluk Balcı, "250’nin üzerinde de tekne katılımı ile 20’den fazla ülke ile 20 bini aşkın ziyaretçinin Boat Show’a katılımını bekliyoruz" dedi. Ekiplerinin bir yandan katılımcılar konusunda yoğun şekilde çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Balcı, "Boat Show’da her yıl yaklaşık 200 firma ile 600’e yakın yerli ve yabancı marka temsil ediliyor. Ve yine her yıl ortalama 30 bin tekne, yat sahibi kullanıcısı ya da meraklısı olan profesyonel ziyaretçi Uluslararası Istanbul Boat Show’a katılıyor. Bu ortalama değerler üzerinden ilerlersek 35 yılda yaklaşık Boat Show’da bin firma, 21 bin civarı yerli ve yabancı marka ve 1 milyonu aşkın ziyaretçinin yer aldığını söyleyebiliriz. 35 yılda yaklaşık 2 milyar dolar da iş hacmi yaratıldı" diye konuştu. Balcı, 2014'te yapılan fuarda 100 milyon TL'lik iş hacmi yaratıldığını söyledi. 

En pahalı tekne 3.6 milyon sterlin 

Fuarda sergilenecek teknelerin fiyatları hakkında bilgi veren Balcı, en pahalı teknenin Sunseeker firmasının sergileyeceği 86 Yacht olduğu söyledi. Cannes’dan sonra ilk defa Boat Show’da yer alacak 86 Yacht’ın başlangıç fiyatı 3 milyon 670 bin sterlin olduğunu açıklayan Balcı, " Tarz ve seçkinliğe önem verenlerin tercihi olacak 86 Yacht teknolojik donanımı ve tasarımındaki el işçiliği ile göz kamaştırıyor" diye konuştu. 

35’nci yılında Boat Show’da sergilenecek teknelerin toplam değeri şu an için 250 milyon euro olduğuna dikkat çeken Balcı, "Boat Show’a katılımlar halen devam ettiği için bu rakam ilerleyen zamanlarda değişecek. Tekne fiyat aralığımızın da 7 bin ile 10 milyon euro aralığında olduğunu söyleyebilirim. Kısacası Boat Show’da her beğeniye ve bütçeye göre teknelerimiz olacak" şeklinde konuştu. 

Merakla beklenen modellerin lansmanları yapılacak

 Balcı, Hanse, Moody, Dufour, Fairline, Jeanneau, Prestige, Williams, gibi dünyaca ünlü markaların Türkiye temsilcilerinin ve distribütörleri 6-11 Ekim tarihleri arasında 6 gün süreyle Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta olacakları bilgisini verdi. Temsilciliği bulunmayan firmalar da doğrudan Boat Show’a katılacağına dikkat çeken Balcı, şöyle konuştu: "Bu yıl örneğin İtalya’dan Cantiere firması katılım sağlayarak Solaris 58 isimli tekneyi sergileyecek. Boat Show’un sayesinde Türkiye’de henüz temsilciliği ya da distribütörlüğü bulunmayan uluslararası firmalar ülkemizde doğru firmalarla buluşma fırsatı yakalıyor." 

Bazı markaların bu yıl ilk kez fuara katılacağının ve birçok firmanın Cannes'den sonra ilk lansmanlarını Türkiye'de yapacağının altını çizen Balcı, şu bilgileri verdi: "Sektörün en önemli oyuncularından olan İtalya’dan ilk defa Türkiye pazarına Uluslararası Istanbul Boat Show’la girecek olan Cantiere Se. Ri.Gi. Di Aquileia Srl. firması, Solaris 58’i sergileyecek. Cannes Boat Show'dan sonra Jeanneau 54'ün Türkiye Lansmanı yapılacak. Boat Show ziyaretçilerinin çok yakından takip ettikleri Franken Meer – Bavaria da, Bavaria Sport 330 modeli ile Cannes Boat Show’dan sonra ilk kez Boat Show’da olacak. Delphia'nın yeni modeli Delphia Escape 1080s modelinin lansmanını Boat Show’da gerçekleştirecek. " 

Bu yıl marinayı iş adamlarına açaçaklarını belirten UBM EMEA Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, "Ülkemizin en önemli CEO’larını, aktivite alanında ziyaretçilerimizle CEO Marin Sohbetleri kapsamında bir araya getiriyoruz. Bu yıl başlatacağımız bu geleneğin, yepyeni ve çok kıymetli katılımcıların eklenmesiyle yıllarca Boat Show’un en sevilen bölümlerinden biri haline gelmesini hedefliyoruz. Ayrıca fuar sırasında çok önemli isimlerin katılacağı seminerler olacak" diye konuştu.

BOĞAZ'DA İLK KEZ TEKNE DEFİLESİ YAPILACAK

Boat Show’un lansmanını, 2 Ekim akşamı UBM ile Yacht Türkiye’nin ortak organizasyonuyla Suada- Galatasaray Adası’nda düzenlenecek Gala Gecesi ile başlayacak. UBM EMEA Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, çok özel ve seçkin bir davetli grubunun katılacağı Gala Gecesi’nde 35’nci yaşlarını kutlamak üzere 20 lansman teknesi ada etrafında defile yaparken sergileneceklerini söyledi. Bu gecede ilk defa görücüye çıkacak olan yeni modeller tekne severlerle buluşacak. Balcı, "Boat Show Gala Gecesi’nin ve İstanbul Boğazı’nda ilk kez düzenlenecek tekne defilesinin deniz tutkunlarının hafızlarında uzun süre yer edecek nitelikte anılar bırakacağına inanıyoruz" dedi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.