1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 65 kilometre kulaç attı
65 kilometre kulaç attı

65 kilometre kulaç attı

Ordu'dan 25 günde Karadeniz'de yaklaşık 400 kilometre yüzereklik Rusya'nın Soçi kentine çıkmayı hedefleyen 50 yaşındaki Rus fotoğrafçı Yuriy Burlak, bir haftada 65 kilometre kulaç attı.

A+A-

Rus fotoğrafçı Yuriy Burlak ve emekli arkadaşı Dr. Evgeniy Suprun teçhizatla donatılmış bir bot eşliğinde, bir hafta önce Ordu'nun Perşembe İlçesi Mersin Köyü balıkçı barınağından yaklaşık 400 kilometrelik Karadeniz'i yüzerek Soçi'den çıkmak için start verdi. Güvenlik amacıyla Türk karasuları boyunca Burlak'ın botuna Sahil Güvenlik Fatsa Bot Komutanlığı'ndan bir tekne de eşlik ediyor. Pusula, harita, kurtarma şamandıraları ve telsizle tonatılmış, içinde yiyecek de bulunan tam donanımlı botla yolculuğunu sürdüren Yuriy Burlak'ın Karadeniz'deki kötü hava koşulları nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadığı belirtildi. Karadeniz'de fırtına çıkması halinde Sahil Güvenlik kurtarma ekipleri tarafından Burlak'ın bulunduğu botun gemiye alınacağı, havanın durumuna göre tekrar yolculuğunu sürdüreceği kaydedildi.

10 SAAT YÜZÜP, 10 SAAT BOTTA DİNLENİYOR

Kısa molalarla günde 10 saat yüzerek, 10 saat botta dinlenen, 4 saat de yemek programı uygulayan Burlak, Karadeniz'de ters akıntı nedeniyle zorlanarak bir haftada ancak 65 kilometre yol kat edebildi. 25 günde Soçi'den çıkmayı hedefleyen Burlak'ın Karadeniz'de çıkan küçük dalgalar nedeniyle zaman zaman güçlük çektiği, bu nedenle yolculuk süresinin uzayabileceği belirtildi.

2.20130729131553.jpg

3.20130729131604.jpg

 

DHA

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.