1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AB göçmenleri 'nakit' dağıtacak
AB göçmenleri 'nakit' dağıtacak

AB göçmenleri 'nakit' dağıtacak

Akdeniz’deki göçmen trafiğinden en çok etkilenen İtalya ve Yunanistan için Avrupa Birliği Komisyonu 240 milyon Euro’luk ‘acil paket’ önerdi: 2 ülkedeki 40 bin mülteci kişi başına 6 Euro ödemeli olarak Avrupa ülkelerine gönderilecek.

A+A-

AVRUPA Birliği Komisyonu, Akdeniz’deki göç akınından en fazla etkilenen İtalya ve Yunanistan’ın “yükünü” azaltmak amacıyla bu ülkelerde bulunan sığınmacıların 40 bininin diğer ülkelere dağıtılması önerisini içeren bir paket açıkladı. Bu öneri çerçevesinde kabul edeceği her sığınmacı için AB bütçesinden ilgili üye ülkelere 6 bin Euro ödeme yapılacak

40 BİN SIĞINMACI

AB Komisyonu’nun Göçten Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos tarafından açıklanan önerilere göre “uluslararası korumaya açık şekilde ihtiyacı olan” 40 bin sığınmacının 24 bini İtalya’dan, 16 bini de Yunanistan’dan diğer ülkelere gönderilecek. Paket sadece Suriye ve Eritre vatandaşlarına uygulanacak. İngiltere ve İrlanda’nın istemeleri halinde katılacağı Danimarka’nın ise daha önce elde ettiği hak çerçevesinde katılmayacağı uygulamada en fazla sığınmacı kabul edecek ülkeler Almanya, Fransave İspanya olacak. Nüfus, gayrisafi milli hasıla, işsizlik düzeyi ve sığınma başvuru sayısı dikkate alınarak hazırlanan dağıtım şemasına göre Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ise en az sayıda sığınmacı kabul edecek.

240 MİLYON EURO

İtalya ve Yunanistan’a ayak basıp sığınma başvurusu yapanlardan 40 bininin diğer ülkelere dağıtılması için 240 milyon Euro düzeyinde bütçe ayıran AB, Akdeniz üzerinden gelecek mültecilerin 20 bininin “paylaşılması” için de 50 milyon Euro harcamayı planlıyor.

2 ONAY GEREKİYOR

Bu önerilerin kabul edilmesi için Avrupa Parlamentosu’nun onayının yanı sıra AB Konseyi’nden de nitelikli çoğunlukla yeşil ışık alması gerekiyor. Fransa, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Polonya, Slovakya, Macaristan ve Estonya Komisyonu’nun önerilerine ilişkin bazı çekinceleri olan ülkeleri oluşturuyor.

Triton da devrede

ACİL önlemler çerçevesinde Akdeniz’de yürütülen ve bütçesi 3’e katlanan Triton Operasyonu’nun imkân ve olanakları de ek katkılarla artırıldı. Triton’un kapasitesi 10 deniz, 33 kara, 8 hava unsuru ve 121 personele yükselirken yaz aylarında mevcut kapasitenin daha da genişlemesi öngörülüyor.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 927 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.