1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB Komisyonu'ndan 'cesur ve yeni' göçmen planı
AB Komisyonu'ndan 'cesur ve yeni' göçmen planı

AB Komisyonu'ndan 'cesur ve yeni' göçmen planı

Göçmen krizi karşısında cesur adımlar atmanın zamanı geldiğini belirten AB Komisyonu Başkanı Juncker, AB ülkelerine toplam 160 bin sığınmacının kabul edilmesi konusunda önümüzdeki hafta karar verilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg'daki oturumunda ‘Birliğin Durumu’ konuşması yaptı. Konuşmasının büyük kısmını Avrupa'daki sığınmacı krizine ayıran Juncker, Avrupa'nın bu krizi iyi yönetemediğini ve harekete geçmekte geç kaldığını söyledi.

'AB'DE AVRUPA VE BİRLİK EKSİK'

AB ülkelerinin birbirini suçlamayı bir tarafa bırakması gerektiğini ifade eden Juncker, "AB'de Avrupa ruhu, birlik ve beraberlik algısı eksik" dedi.

Artık kararlı ve cesur bir adım atmanın zamanın geldiğini savunan Juncker, mayısta önerilen kota sisteminin rakamlarında yeni sığınmacı akını nedeniyle değişiklik yapmak zorunda olduklarını söyledi. Söz konusu plana göre, AB üyelerinin 40 bin sığınmacıyı aralarında paylaştırması gerekiyordu.

Juncker, " 14 Eylül’de toplanacak içişleri bakanlarını 160 bin sığınmacının kabul edilmesi ve bunun zorunlu tutulmasını kabul etmeye çağırıyorum” ifadesini kullandı.

Avrupa'nın sığınmacı kabulü konusunda önemli bir geçmişi olduğuna dikkati çeken Juncker, sığınmacıların Avrupa'ya gelmek istemesinden korkmamaları gerektiğini, bundan gurur duymaları gerektiğini belirtti.

Öte yandan Juncker, Afrika'daki devletlerin sığınmacı sorunlarıyla mücadele etmesi için bu devletlere 1.8 milyar euro’luk acil fon tahsis edileceği açıkladı. 

FRANSA'DA İLK SIĞINMACI GRUBU

Bu arada Avusturya ve Almanya'nın sınırlarını açmasının ardından bu ülkelerden Avrupa'nın farklı yerlerine doğru yola çıkan sığınmacılardan yaklaşık 200 kişilik ilk sığınmacı grubu Fransa'ya ulaştı. Fransa Mültecileri Koruma Ofisi'nden (OFPRA) yapılan yazılı açıklamada, Almanya'dan gelen 200 kişilik grubun Paris'in güneydoğusunda bulunan Champagne-Sur-Seine kasabasına vardığı belirtildi. Açıklamada, gelenlerin çoğunluğunun Münih'ten yola çıkan Suriye ve Irak'lı sığınmacılar olduğu bilgisine yer verildi.

Kızılhaç'tan yapılan yazılı açıklamada ise Almanya'dan yola çıkan yaklaşık 1000 sığınmacının 9-11 Eylül tarihleri arasında Fransa'ya geleceği duyuruldu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.