1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD casus ton balığı geliştirdi
ABD casus ton balığı geliştirdi

ABD casus ton balığı geliştirdi

ABD, düşman gemilerini takip edecek elektronik balık geliştirdi. Ton balığı gibi hareket eden casus robot, sonar dalgalarıyla tespit edilemiyor.

A+A-

ABD Donanması, düşman sularında casusluk yaparak bilgi toplayacak elektronik bir balık üzerinde çalışıyor. 'Project Silent Nemo' yani Sessiz Nemo adı verilen maket balık, geliştirilme aşamasının ardından gelecek yıl ilk kez denenecek.

Birçok su altı cihazına kıyasla pervanelerle değil manevralarla hareket eden Sessiz Nemo, bu sayede mini denizaltılara göre çok daha sessiz ve tespit edilmesi daha zor.

Uzaktan bakıldığı zaman ton balığından farksız bir görünüm sergileyen Silent Nemo, kuyruk ve yüzgeç hareketleriyle gerçek bir balık gibi hareket edebiliyor. 1.5 metre uzunluğunda ve 45 kilo ağırlığındaki casus balık, tamamlandığı zaman kamera ve birçok alıcı taşıyacak. Oyun kontrol cihazı bir kumandasının yanı sıra, balık verilen bir görevi tek başına da gerçekleştirebilecek.

Hayalet yüzücü

Tehlikeli sularda görev almasının yanı sıra mayın tarama gibi zor görevlerde de kullanılması düşünülen Sessiz Nemo, aynı zamanda gemilerin gövdelerini hasar tespiti için de tarayabilecek.

Projede hakkında bilgi veren Yüzbaşı Jerry Lademan, "Zamanın başlangıcından bu yana mükemmel hale getirilen binlerce yıllık evrimi bir mekanik cihazda topluyoruz" ifadesini kullandı.

Donanma casus ton balığına Sessiz Nemo adını vermiş olsa da, Washington'daki tersanede geliştiricileri tarafından 'Ghost Swimmer' (Hayalet Yüzücü) olarak adlandırılıyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.