1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'yi korkutan tablo
ABD'yi korkutan tablo

ABD'yi korkutan tablo

Bahamalar'da etkili olan Joaquin kasırgasının ABD'yi de vurma ihtimali tedirginlik yarattı.

A+A-

ABD'de meteoroloji uzmanları, kasırganın Güney Karolina'dan başkent Washington'a kadar etkili olup, hasara yol açmasından endişe ediyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nin uzun dönemli hava tahminine göre; fırtına, pazar veya pazartesi günü ABD'nin doğu kıyısında Kuzey Karolina ve Virginia'ya yakın geçecek.

Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) Başkanı Craig Fugate, ABD'nin "Karolinalar" bölgesinden New England'a kadar her ihtimale karşı personel görevlendirildiğini bildirirken, "Eğer bir planınız yoksa, son dakikayı beklerseniz, tüm seçenekleriniz tükenir" açıklamasında bulundu. Hızla yaklaşan Joaquin kasırgası için son hazırlıklarını yapılırken, kasırganın etkileri ülkede görülmeye başlandı.

Sağnak yağmur, Güney Karolayna eyaleti başta olmak üzere ülkenin doğusunda etkili oldu. Araç ve işyerleri su altında kalırken bir kişi yaşamını yitirdi. Bahamalar Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı'nın verdiği bilgiye göre de, kasırga nedeniyle bölgede can kaybı yaşanmadı. Long Island'da su seviyesi evlerin pencerelerine kadar yükseldi, Ragged Island'da da havaalanı pisti sular altında kaldı. Joaquin kasırgasının ara ara hızı saatte 210 kilometreye çıkarken, Turks ve Caicos Adaları'ndaki havaalanları, okullar ve devlet dairelerinde tüm faaliyetler durduruldu.

1-085.jpg

2-083.jpg

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.