1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Adanalı sanayiciler liman istiyor
Adanalı sanayiciler liman istiyor

Adanalı sanayiciler liman istiyor

ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu "2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefi için de limanlarımızın 3 kat daha fazla çalışması gerekiyor.Bu sebeple Adana’da konteyner taşımacılığına imkan veren bir liman, bugünden yapılmalı” dedi.

A+A-

Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda Mersin limanının yetersiz kalacağını belirterek, Adana'ya en kısa sürede bir liman yapılmasının gerekli olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesinde Adana'nın önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çomu, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefi için de limanlarımızın 3 kat daha fazla çalışması gerekiyor. Mersin limanın böyle bir kapasiteyi kaldırması mümkün değil. Bu sebeple Adana’da konteyner taşımacılığına imkan veren bir liman, bugünden yapılmalı.

2023 HEDEFİ 500 MİLYAR DOLAR

"Ülkemizin 2023 stratejisinde birçok konu başlığı olduğu gibi 500 milyar dolar ihracat hedefi de bulunuyor. Dişlinin dönmesi için çarkların da buna uygun hareket etmesi gerekiyor. 500 milyar dolarlık ihracat hedefi, mevcut limanların 3 kat daha fazla çalışması gerekliliğini ortaya koyuyor. Bugün ihracatta olmazsa olmaz niteliğindeki konteyner taşımacılığına uygun limanları incelediğimizde, Çukurova Bölgesinde sadece Mersin Limanı’nın bu tip taşımacılığa uygun olduğunu görüyoruz. Ancak Mersin Limanı’nın halihazırdaki kapasitesinin 3 katı işlem hacmini kaldıramayacağı gayet açık. 2023 vizyonunu gerçekleştirmek için hangi hamleler yapılması gerektiğini bugünden konuşmalıyız.

2023 hedeflerimizi gerçekleştirmede Çukurova ve Doğu Akdeniz’in üzerine düşen görevi yerine getirebilmesi için bölgemizde yeni bir limana ihtiyaç var. Bir limanın inşaat süresini ve tam kapasite hizmete erişebilme süresi göz önünde bulundurunca, yeni liman inşaatının gündeme bugünden alınması gerektiği oldukça açıktır. Ülke genelindeki mevcut limanların kapasiteleri de incelenerek yeni limanlarla ilgili çalışmalar yürütülmelidir. Bizim Adana için Liman talebimiz, 2023 hedeflerinde Çukurova ve Doğu Akdeniz’e düşen görevi üstlenmek amaçlıdır.”

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.