1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Akdeniz pırıl pırıl olacak
Akdeniz pırıl pırıl olacak

Akdeniz pırıl pırıl olacak

Let’s Do It (Haydi Yapalım) hareketinin 1 milyon üyesi, 9 Mayıs’ta Akdeniz’in hem kıyılarını hem ulaşabildikleri derinliklerini temizleyecek.

A+A-

Kıyıları üç kıtaya yayılan Akdeniz etrafındaki 22 ülkede örgütlenen 'Let's Do It (Haydi yapalım)' hareketi, 2008 yılında Baltık ülkesi Estonya'da 50 bin gönüllünün beş saatte 10 bin ton atık toplamasıyla başladı. Uluslararası çevre hareketi, 9 Mayıs günü de, üç kıtada kıyısı bulunan Akdeniz'in temizlenmesi için bir etkinlik hazırladı. 22 ülkede aynı anda başlayacak etkinlikle 1 milyon gönüllünün katılımıyla Akdeniz'de hem dip hem de kıyı temizliği yapılacak

TÜRKİYE'DE 10 İL

Akdeniz'in temizliği için tüm tarafların sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını belirten Let's Do It Akdeniz Koordinatörü Emre Ustaoğlu, Akdeniz'in üç kıtada kıyısı bulunan tek deniz olduğunu söyledi. 

Ustaoğlu, Let's Do It Akdeniz'in Türkiye'de Edirne, Çanakkale, Balıkesir, 
İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'da faaliyet gösterdiğini, bu illerdeki her yaştan kişinin 9 Mayıs’taki dev çevre temizliğinde gönüllü olabileceğini belirtti

‘160 BİN ÇIKARIRIZ’

Türkiye’de ilk kez geçen yıl yapılan etkinliğe yağmura rağmen 4 bin gönüllünün katıldığını ve 12 ton kıyı ve dip temizliği yapılarak çöp toplandığını belirten Emre Ustaoğlu, bu yıl 22 ülke hedefinin 1 milyon, Türkiye’deki 10 ilin hedefininse 160 bin gönüllü olduğunu söyledi. 9 Mayıs Cumartesi günü belirlenecek 40’ın üzerindeki noktada etkinlik yapılacağını belirten Ustaoğlu, “Bütün insanları kıyılara davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1273 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.