1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Akdeniz’de 2 bin 100 göçmen kurtarıldı
Akdeniz’de 2 bin 100 göçmen kurtarıldı

Akdeniz’de 2 bin 100 göçmen kurtarıldı

Akdeniz’de Libya ile İtalya arasında kalan Sicilya Kanalı’nda İtalyan sahil emniyet ekipleri, 2 bin 100 kaçağı kurtardı.

A+A-

İtalyan RAI News24 kanalının yaptığı habere göre , sabah saatlerinde İtalya’nın Lampedusa adasının 120 mil güneyinde, Libya’nın başkenti Trablus’un 30-50 mil açığında 12 kaçak göçmen teknesinden gelen yardım sinyallerini dikkate alan sahil emniyet ekipleri, 2 bin 100 kaçağı denizden kurtardı.

Bölgeden gelen haberlerde, bir botta daha kurtarılmayı bekleyenler olduğunun belirlendiği, kurtarma işleminin sürdüğü ifade edildi.

Göçmenler denizden kurtarılırken, Libya’dan kaçaklarla dolu yeni teknelerin yola çıktığı haberlerinin gelmekde olduğu açıklandı.

Kurtarılan göçmenler, bölgeden önceki sahil emniyet botları, mali polis hücum botları, ticari gemilerin yardımıyla bölgeye en yakın Lampedusa ve Sicilya adalarındaki diğer limanlara taşındı.

İtalya’nın Afrika’ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası'na getirilen 300 kadar göçmen arasında çok fazla sayıda kadın ve çocuk yer aldığı söylendi.

Bu arada, Trablus’un 50 mil açığında göçmenleri kurtarmaya çalışan ve silahsız olduğu belirtilen İtalyan sahil emniyet botuna insan kaçakçılarının "Kalaşnikof" doğrulttuğu ve tehdit ettiği ileri sürüldü.

İtalyan sahil emniyet ekipleri, dün de aynı kısımda 700 kadar göçmeni kurtarmıştı. 
Öte yandan, İtalya, Libya'daki büyükelçiliğini kapattığını konuştu , vatandaşlarından bu ülkeyi geçici süreyle terk etmelerini talep etti . İtalya, Trablus Büyükelçiliği personeli ve 70 kadar İtalyan'ı deniz suretiyle Malta üzerinden Sicilya'ya götürüyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.