1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akdeniz’de 9 ayda 3 bin ölüm
Akdeniz’de 9 ayda 3 bin ölüm

Akdeniz’de 9 ayda 3 bin ölüm

Uluslararası Göç Örgütü bu yıl Akdeniz’i geçmeye çalışırken ölen göçmen sayısının 3072 olduğunu açıkladı.

A+A-

Bu sayı, Arap ülkelerinde isyan dalgasının görüldüğü ve göçmen sayısının tavan yaptığı 2011’e kıyasla iki kattan da fazla ve son 25 yılın en yükseği. Kaçak göçmenler için Avrupa’nın en tehlikeli istikamet olduğunu kaydeden örgüt, ellerindeki kayıtlara göre, ocak ayından bu yana dünya çapında 4077 göçmenin öldüğünü, bunların yüzde 75’inin (3072 kişi) Akdeniz’de boğulduğunu belirtti. 2000 yılından bu yana göç etmeye çalışan 40 bini aşkın kişi yolda can verdi. Bu göçmenlerin 22 bini Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken öldü. Göçmenler kayıtdışı olduğu için gerçek sayı asla bilinmiyor.

EN ÇOK SURİYE VE ERİTRE’DEN

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) başkanı William Lacy Swing, “Artık kurbanları saymanın ötesinde bir şeyler yapma zamanı geldi. Dünyanın göçmenlere uyguladığı şiddeti durdurmasını sağlamamız gerek” dedi. Örgüte göre, birçok insan, savaştan, zulümden, yoksulluktan kaçıyor. Suriye’deki kanlı iç savaştan ve Eritre’deki baskıcı rejimden kaçanlar, bu yıl İtalya’ya gelen en büyük grubu oluşturuyor.

Birkaç hafta önce, aralarında Suriyeli, Filistinli ve Mısırlıların da bulunduğu, 100’ü çocuk 500 kadar yolcunun yer aldığı bir tekne batmıştı. Gemiden sağ kurtulan 11 kişi, Kuzey Afrika’dan kaçak yolculuğu örgütleyen insan tacirlerinin, gemiyi kasıtlı olarak batırdıklarını söylemişti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.