1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akdeniz'de bir göçmen faciası daha: 50 ölü
Akdeniz'de bir göçmen faciası daha: 50 ölü

Akdeniz'de bir göçmen faciası daha: 50 ölü

İtalyan sahil güvenlik ekipleri, Libya açıklarındaki bir teknede yaklaşık 50 mülteciye ait cansız beden buldu. Ekipler 430 kişinin de kurtarıldığını açıkladı.

A+A-

İtalyan sahil güvenlik ekipleri, Libya açıklarındaki bir teknede yaklaşık 50 mülteciye ait cansız bedenin bulunduğunu bildirdi.

Birim adına açıklama yapan sözcü, AB’nin sınır güvenliğinden sorumlu Frontex programına bağlı Poseidon adlı geminin yardımda bulunmak amacıyla tekneye yaklaştığını belirtti.

Aynı teknede bulunan yaklaşık 400 kişi de Poseidon adlı gemi tarafından kurtarılırken bazı göçmenler, söz konusu 50 kişinin teknenin ambarına kilitlendiğini, oradan çıkmak için çok çaba sarf etmelerine rağmen insan tacirlerinin engeliyle karşılaştıklarını anlattı.

İsveçli gemiciler ise mültecilerin muhtemelen havasızlık nedeniyle boğularak öldüklerini aktardı. İtalyan yetkililer, Libya açıklarında çarşamba günü 10 ayrı tekneden yardım çağrısı aldıklarını bildirdi. 2011 yılından bu yana süren iç karışıklıklar Libya'yı umuda yolculuk için elverişli bir liman haline getirmişti.

Akdeniz'de yüzlerce mülteciyi taşıyan teknelerin ardı ardına batması sonucunda yalnızca 2015 yılı içinde en az 2 bin 400 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. 110 bin mültecinin ise Akdeniz'deyken kurtarılarak İtalya limanlarına getirildiği belirtiliyor.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.