1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akkuyu Nükleer Santrali 2022'ye sarktı
Akkuyu Nükleer Santrali 2022'ye sarktı

Akkuyu Nükleer Santrali 2022'ye sarktı

Akkuyu Nükleer Santrali için süreçler planlananın gerisinde, ilk ünite en az iki yıl gecikme ile 2022'de devreye girecek.

A+A-

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Mersin Akkuyu Santrali için planlanan süreçler öngörülerin gerisinde kalırken, ilk üretimin daha önce ertelenen 2020'den en erken iki yıl sonra 2022'de gerçekleştirilebileceği belirtiliyor. 

Reuters'a bilgi veren yetkililer ve konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar, Kırım'ı ilhakından sonra AB ve ABD'nin yaptırımları ile petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya ekonomisine getirdiği maliyetin projeye kaynak aktarılmasını yavaşlattığını, Akkuyu NGS için öngörülen işlemlerin zamanında tamamlanamamasının yanı sıra Türkiye'deki idari ve hukuki süreçlerin bitirilememiş olmasının gecikmede büyük etkisinin olduğu bildirdi. 

Reuters'a bilgi veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin Türkiye açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Süreçlerin hızlandırılması gerekiyor" dedi. 

Petrol ve doğalgazda yüzde 90'ın üzerinde dışa bağımlı olan Türkiye yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yanı sıra nükleer santral projelerini hayata geçirerek arz güvenliği ve çeşitliliği sağlamayı hedefliyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.