1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alaplı'ya Deniz Hava Limanı projesi
Alaplı'ya Deniz Hava Limanı projesi

Alaplı'ya Deniz Hava Limanı projesi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde denizde hava limanı projesini tasarlayan Düzceli proje tasarımcısı Harun Dinçer, proje ile bölgenin ekonomik anlamda büyük bir ivme kazanacağını söyledi.

A+A-

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde denizde hava limanı projesini tasarlayan Düzceli proje tasarımcısı Harun Dinçer, proje ile bölgenin ekonomik anlamda büyük bir ivme  kazanacağını söyledi.

Alaplı ilçesinin 3,5 kilometre güneyine denize dolgu E tipi havaalanı ve yapay 2 adet liman tasarımı çizerek maketini hazırlayan proje tasarımcısı Harun Dinçer, Düzce, Akçakoca, Alaplı ve Ereğli bürokratlarından, sivil toplum kuruluşlarından, milletvekillerinden ve belediye başkanlarından  destek beklediğini söyledi. Bölgeye en yakın hava alanına 3 saatte ulaşılabildiğine  dikkat çeken Dinçer, “Bölgemizin her alanda kalkınabilmesi için böyle tasarım projesine, bölgemizin milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, sanayi odaları ve diğer kurumların  destek ve ilgi göstermesi gerekiyor. Bölgemizin en yakın havaalanı 3.5 saat sürmektedir. Yapay 2 adet limanla hem deniz hem hava taşımacılığı bakımından canlılık kazanacak  bölgemiz, turist ve  yatırımcı da çekecektir. Zonguldak, Düzce, Akçakoca, Alaplı, Ereğli bölgesini kapsayan sanayi tarım ve turizm sektöründe bölgemize ivme kazandıracak olan, Alaplı ilçesi 3.5 km. güneyinde Kavukkavla burnu açılarında denize dolgu E-Tipi hava alanı ve yapay 2 adet liman tasarımı, Ulaştırma Bakanlığı  Altyapı  Yatırımları Genel Müdürlüğü ile DLH İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. İlimizde sanayi, tarım ve turizm potansiyeli var. Aynı şekilde Alaplı ve Ereğli'de sanayi ve turizm açısından zenginliklere sahip.  Yeni yapılan yollarıyla en uzak mesafeye 45 dakikada ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda Akçakoca açıklarında 3 adet platformda  doğalgaz üretimi yapılmaktadır. 2 adet yapay liman ile Batı Karadeniz bölgemiz sanayi, tarım ve turizm yatırımcıları  için çok cazip bir bölge olabilir." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 6116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.